Τόμιτς: «Το μυαλό μας είναι μόνο σε μία ομάδα»

Η αρχή έγινε το 1994, όταν ακόμα ήταν αθλητής. Έκτοτε πέρασαν 23 χρόνια και ο Μίλαν Τόμιτς μοιάζει πλέον με… θαμώνα στα Final Four της EuroLeague, αφού το φετινό θα είναι το δέκατο του με τον Ολυμπιακό, είτε ως παίκτης, είτε ως προπονητής. Ο ασίσταντ κόους του Ολυμπιακού

μίλησε γι’ αυτό στο κανάλι της «ερυθρόλευκης» ΚΑΕ στο YouTube.

Αναλυτικά ο Μίλαν Τόμιτς μίλησε:

Για το 10ο Final Four:

"Είναι μεγάλη χαρά που θα πάω για 10η φορά στο Final Four με τον Ολυμπιακό. Είναι μεγάλη επιτυχία της ομάδας. Από την αρχή της χρονιάς βάλαμε αυτό το στόχο και με πολύ κόπο και προσπάθεια το καταφέραμε. Στο ξεκίνημα της καριέρας μου δεν θα το πίστευα αν μου έλεγε κάποιος ότι θα πάω σε 10 Final Four. Δεν είναι απλό να πας στο Final Four. Μόνο οι μεγάλες ομάδες μπορούν να συμμετέχουν τόσες πολλές φορές και ο Ολυμπιακός είναι μεγάλη ομάδα, το έχει δείξει".

Για το αν θα ξεχώριζε κάποιο από τα προηγούμενα 9 Final Four:

"Τα τρία στα οποία έχουμε πάρει την κούπα. Από αυτά τα τρία δεν μπορείς να ξεχωρίσεις κανένα γιατί ήταν μεγάλη η χαρά και του 1997 και στην Κωνσταντινούπολη και στο Λονδίνο. Οπότε θα τα έβαζα και τα τρία μαζί σε ένα. Σαν παίκτης πηγαίνεις σε ένα Final Four περιμένοντας από τον προπονητή να σου δώσει την κατεύθυνση. Τώρα εσύ πρέπει εσύ να σκέφτεσαι για τον παίκτη και να δίνεις την εντολή. Είναι εντελώς ανάποδη η ρουτίνα".

Για το αν πιο δύσκολο να φτάνεις ως παίκτης ή ως προπονητής σε ένα Final Four:

"Πιο δύσκολο είναι να είσαι προπονητής. Από την άλλη μου αρέσει να αρέσει να υπάρχει δυσκολία, γιατί τότε βγαίνεις πιο δυνατός σαν άνθρωπος".

Για την επιστροφή του Ολυμπιακού στην Κωνσταντινούπολη:

"Είχαμε πάρα πολύ καλή χρονιά και πιστεύω ότι αξίζαμε να πάμε. Ο Ολυμπιακός πηγαίνει με αυτοπεποίθηση και όχι απλά για να συμμετέχει αλλά για να πάρει την κούπα. Πρώτα κοιτάμε τον ημιτελικό, δεν πρέπει να σκεφτόμαστε καθόλου πιο μακριά. Η σκέψη μας πρέπει να είναι μόνο σε μία ομάδα αυτή τη στιγμή και στο πως θα καταφέρουμε να πάμε στον τελικό".

Δείτε στο video που ακολουθεί τι είπε ο ασίσταντ κόουτς των "ερυθρόλευκων":

The post Τόμιτς: «Το μυαλό μας είναι μόνο σε μία ομάδα» appeared first on REDPLANET.GR.

Keywords
Τυχαία Θέματα