«Σαφάρι» Ολυμπιακού σε Βραζιλία και Αγγλία

Είναι απολύτως φυσιολογικό ότι ο Ολυμπιακός με τον ερχομό του Πέδρο Μαρτίνς θα έριχνε κλεφτές ματιές στην πορτογαλική αγορά, αλλά και στην γαλλική λόγω της παρουσίας του Φρανσουά Μοντέστο σε ένα νευραλγικό πόστο όπως είναι αυτό του επικεφαλής του τμήματος σκάουτινγκ. Την ίδια στιγμή ωστόσο, οι “ερυθρόλευκοι” ξεψαχνίζουν κι άλλες αγορές. Η Βραζιλία που είναι και από τις αγαπημένες του Μαρτίνς, είναι δεδομένο ότι θα μας απασχολήσει.

Όχι μόνο για τον Ροντρίγκο Μολέδο, για τον οποίο ο Ολυμπιακός

έχει κάνει προεργασία από τον χειμώνα προτού πάει στην Ιντερνασιονάλ, αλλά και για ποδοσφαιριστές που ψάχνει για την ενίσχυση της επιθετικής γραμμής.

Ένα από τα τελευταία ονόματα που ακούστηκαν στην Βραζιλία ότι αρέσουν στον Πέδρο Μαρτίνς, είναι αυτό του Ενρίκε Ντουράντο (φωτ.). Ο 28χρονος φορ της Φλαμένγκο είχε περάσει ως δανεικός από την Γκιμαράες τη σεζόν 2015-16, μία χρονιά δηλαδή προτού πάει ο Μαρτίνς. Εκείνη την περίοδο είχε 12 γκολ σε 28 ματς.

Παρά την εισήγηση τότε του Μαρτίνς να τον διατηρήσει η Γκιμαράες στο ρόστερ της, η Βιτόρια δεν μπορούσε να καλύψει τις οικονομικές απαιτήσεις του Ντουράντο και ο παίκτης επέστρεψε στην Φλουμινένσε πετυχαίνοντας 20 γκολ σε 40 ματς το 2016-17. Φέτος πήρε μεταγραφή έναντι 3 εκ. ευρώ στην Φλαμένγκο και έχει προλάβει να σκοράρει 9 γκολ σε 17 αγώνες. Τα νούμερά του αν μη τι άλλο είναι εντυπωσιακά.

Στην Βραζιλία εκτιμούν ότι ο συγκεκριμένος ποδοσφαιριστής, αν πιέσει και ο ίδιος, μπορεί να κοστίσει στον Ολυμπιακό κοντά στα 4 εκ. ευρώ! Την ίδια στιγμή οι “ερυθρόλευκοι” ψάχνονται και στην Αγγλία για την ενίσχυση στη γραμμή κρούσης. Έχει προταθεί ο 28χρονος Ουρουγουανός επιθετικός Άμπελ Ερνάντεζ που μένει το καλοκαίρι ελεύθερος από την Χαλ (36 γκολ σε 99 ματς), ενώ πάντοτε στα ερυθρόλευκα ραντάρ είναι και ο Ουαλός αριστερός εξτρέμ και επιθετικός Χαλ Ρόμπσον-Κανού που δεν θέλει να ακολουθήσει την Γουέστ Μπρόμιτς στην Championship.

Photo credits: Eurokinissi

The post «Σαφάρι» Ολυμπιακού σε Βραζιλία και Αγγλία appeared first on REDPLANET.GR.

Keywords
Τυχαία Θέματα