Ο Ολυμπιακός χρειάζεται τον ΜακΛίν

Ο χρόνος κυλάει αντίστροφα για την δεύτερη πράξη της προημιτελικής σειράς της EuroLeague μεταξύ του Ολυμπιακού και της Ζάλγκιρις (21:15, LIVE Blog από το Sport24.gr) και ο Τζαμέλ ΜακΛίν καλείται να κάνει το step up.

Τα περιθώρια έχουν στενέψει

για τους "ερυθρόλευκους", καθώς η ομάδα του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους έκανε το μπρέικ με το "καλημέρα" της σειράς και ο βαθμός δυσκολίας του έργου του Ολυμπιακού αυξάνεται από τα προβλήματα τραυματισμών που αντιμετωπίζει.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα εστιάζεται στη θέση "5", καθώς ο Νίκολα Μιλουτίνοβ έχει τεθεί νοκ άουτ, ο Γιώργος Μπόγρης θέλει να αγωνιστεί παρά τη μερική ρήξη μηνίσκου που υπέστη και το βάρος που πρέπει να κουβαλήσει ο Τζαμέλ ΜακΛίν είναι μεγαλύτερο. Οι Γιώργος Πρίντεζης και Κιμ Τιλί κατά την διάρκεια του αγώνα είναι πολύ πιθανό να ανέβουν μία θέση και σε σχήματα ειδικών καταστάσεων να αγωνιστούν στο "5", ώστε να δώσουν… ανάσες και να προστατεύσουν τον Αμερικανό σέντερ. Ο Γάλλος μάλιστα δεν έκρυψε πως "είμαι έτοιμος να παίξω ως σέντερ. Το έχω ξανακάνει στο παρελθόν. Εγώ και ο Γιώργος μπορούμε να παίξουμε εναλλάξ στην θέση «5». Οπότε είμαι έτοιμος να βοηθήσω από αυτή την θέση".

Το μεγαλύτερο βάρος, όμως, πέφτει στις πλάτες του Τζαμέλ ΜακΛίν, ο οποίος προέρχεται από μία άσχημη εμφάνιση, καθώς στον πρώτο αγώνα της σειράς πέρασε δύσκολες στιγμές απέναντι στον Μπράντον Ντέιβις. Ο Ολυμπιακός θα χρειαστεί το step up του Τζαμέλ ΜακΛιν, ο οποίος έχει κάνει το καλύτερό του ματς με την ερυθρόλευκη φανέλα, όσο ο Νίκολα Μιλουτίνοβ ήταν στα "πιτς".

Ο Αμερικανος σέντερ στη νίκη του Ολυμπιακού επί της ΤΣΣΚΑ Μόσχας είχε αγωνιστεί για 24:48 και ολοκλήρωσε την αναμέτρηση έχοντας στη συγκομιδή του 25 πόντους (10/14 δίποντα, 5/10 βολές), 12 ριμπάουντ, 2 κλεψίματα, 3 λάθη και 30 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης.

Επίσης, ο ΜακΛίν είχε πραγματοποιήσει πολύ καλή εμφάνιση και στην εκτός έδρας αναμέτρηση με την Αρμάνι Μιλάνο, καθώς απέναντι στην τέως ομάδα του είχε γράψει στην στατισική του 22 πόντους (10/14 δίποντα, 2/3 βολές), 7 ριμπάουντ, 1 ασίστ, 1 λάθος και 25 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης. Ο Νίκολα Μιλουτίνοβ σε εκείνο το ματς είχε αγωνιστεί ελάχιστα, καθώς πριν αποβληθεί με 5 φάουλ, είχε πατήσει παρκέ μόλις για 5:44.

Ο "λαβωμένος" Ολυμπιακός έχει μπροστά του μία δύσκολη αποστολή, αλλά έχει αποδείξει πως γνωρίζει πώς να ξεπερνάει τις κακουχίες. Απέναντι στην Ζάλγκιρις, όμως, φαίνεται πως δεν αρκούν οι… συνήθεις ύποπτοι και το "παράδειγμά" τους πρέπει να ακολουθήσουν και άλλοι παίκτες των "ερυθρόλευκων" κάνοντας το step up στην απόδοσή τους. Και ο Τζαμέλ ΜακΛίν είναι ένας εξ αυτών…

Photo credits: Eurokinisssi

The post Ο Ολυμπιακός χρειάζεται τον ΜακΛίν appeared first on REDPLANET.GR.

Keywords
Τυχαία Θέματα