Γκριν: «Έπαιξα και για τον Σπανούλη»

Ο Βασίλης Σπανούλης απουσίασε από τον δεύτερο τελικό της Stoiximan.gr Basket League (έμεινε στο νοσοκομείο καθώς ταλαιπωρείται με αμυγδαλίτιδα και υψηλό πυρετό) και ο Έρικ Γκριν κλήθηκε να βγει μπροστά. Ο Αμερικανός γκαρντ άρπαξε την ευκαιρία… από τα μαλλιά και πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση, δίνοντας έξτρα επιθετική ώθηση στον Ολυμπιακό

στο ΟΑΚΑ.

Ο Έρικ Γκριν ολοκλήρωσε το παιχνίδι με 21 πόντους σε 27 λεπτά συμμετοχής, έχοντας πάρει… φωτιά από την περιφέρεια, μετρώντας 5/6 τρίποντα (συν 2/5 δίποντα), σημειώνοντας το ένα μεγάλο σουτ μετά το άλλο, και μάλιστα με προσπάθειες ύστερα από ντρίμπλα, έχοντας την πίεση των αντιπάλων του, κρατώντας τον Ολυμπιακό μέσα στο παιχνίδι στο δεύτερο μέρος. "Ας νικούσαμε και ας μην έβαζα τόσους πόντους", μας δήλωσε μετά το τέλος της αναμέτρησης, με τον Αμερικανό γκαρντ να τονίζει πως έπαιξε και για τον Βασίλη Σπανούλη, επισημαίνοντας μας πως στην ομάδα του υπάρχει τεράστια δίψα ώστε να γίνει πράξη το "3 στα 3" στα πρωταθλήματα.

-Έρικ, τι πήγε στραβά στο τέλος για τον Ολυμπιακό με αποτέλεσμα να χάσετε το παιχνίδι;

"Βλέποντας το τελικό σκορ, δεν είμαστε ομάδα που μπορούμε να είμαστε ικανοποιημένοι όταν δεχόμαστε 84 πόντους. Σίγουρα, η άμυνα μας δεν ήταν τόσο καλή όσο θα θέλαμε. Νομίζω έπαιξαν σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη του ματς τα τελευταία δύο λεπτά. Χρεωθήκαμε με αρκετά φάουλ, ίσως κάποια δεν ήταν καν φάουλ, ο Παναθηναϊκός έβαλε ορισμένα κρίσιμα σουτ και εμείς παράλληλα χάσαμε σουτ σε στιγμές που θα μπορούσαμε να μείνουμε μέσα στο παιχνίδι και να διεκδικήσουμε το ματς. Πρέπει να δούμε το παιχνίδι, να αναλύσουμε τα λάθη μας και να προετοιμαστούμε για το τρίτο ματς. Τίποτα δεν τέλειωσε, δεν άλλαξε κάτι δραματικά. Συνεχίζουμε να έχουμε το πλεονέκτημα έδρας και θέλουμε να το αξιοποιήσουμε για να πάρουμε το πρωτάθλημα".

-Πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση, έβαλες 21 πόντους με 5/6 τρίποντα, δίνοντας επιθετική ώθηση στην ομάδα σου. Ένιωσες την ανάγκη να βγεις μπροστά, γνωρίζοντας κιόλας πως ο Σπανούλης ήταν νοκ-άουτ από το παιχνίδι;

"Αναμφισβήτητα! Από την στιγμή που μάθαμε πως ο Βασίλης Σπανούλης δεν θα μπορούσε να παίξει μαζί μας και να μας βοηθήσει, ένιωσα την ευθύνη να βγω μπροστά και να δώσω το κάτι παραπάνω. Είναι ο ρόλος μου να είμαι ο παίκτης πίσω από εκείνον και όταν απουσιάζει οφείλω να βγαίνω μπροστά και να δίνω τον καλύτερο μου εαυτό. Όταν λείπει, η ομάδα αναμένει από εμένα να είμαι περισσότερο επιθετικός και να γίνομαι ακόμη πιο δραστήριος στο σκοράρισμα. Ήταν σημαντική απουσία για εμάς, γιατί είναι ο ηγέτης μας και διαθέτει την εμπειρία, την προσωπικότητα, αλλά και τις ικανότητες να κάνει την διαφορά για εμάς στα παιχνίδια μας.

Ένιωθα καλά μέσα στο γήπεδο, πιστεύω στον εαυτό μου, πήρα αρκετά χρόνο συμμετοχής, βρήκα ρυθμό και από την στιγμή που μπήκαν τα πρώτα σουτ στην συνέχεια "ζεστάθηκα". Ήμουν σίγουρος πως θα έμπαιναν τα σουτ, γιατί πατούσα γερά στα πόδια μου και ένιωθα καλά. Βέβαια, ας νικούσαμε και ας μην έβαζα τόσους πόντους. Έπαιξα και για τον Σπανούλη, μακάρι να νικούσαμε και να του δίναμε χαρά, αλλά θα προσπαθήσουμε να νικήσουμε τώρα στο γήπεδο μας. Προσπάθησα να είμαι επιθετικός στο παιχνίδι μου, πήρα πρωτοβουλίες, είχα αυτοπεποίθηση, πήρα πάνω μου ορισμένα plays, οι συμπαίκτες μου εμπιστεύθηκαν και τα σουτ μου μπήκαν. Είμαι στεναχωρημένος όμως γιατί δεν νικήσαμε".

-Τι θα πρέπει να κάνει σωστά ο Ολυμπιακός από εδώ και πέρα όχι μόνο για να κάνει το 2-1, αλλά και για να πάρει το πρωτάθλημα;

"Πρέπει να βρούμε τις αντοχές μας, να έχουμε ενέργεια, να είμαστε συγκεντρωμένοι στο πλάνο μας και να δώσουμε όλα τα παιδιά τον καλύτερο μας εαυτό. Πρέπει να σκληρήνουμε ακόμη περισσότερο στην άμυνα, αλλά ξέρεις, κάποιες φορές παίζεις και άμυνα αναλόγως με το πόσο σκληρά σε αφήνουν και οι διαιτητές να παίξεις. Πρέπει πάντως να βελτιώσουμε την άμυνα μας. Επιθετικά, θέλουμε να τρέξουμε περισσότερο, αλλά και να λειτουργήσουμε έξυπνα στην επίθεση, παίρνοντας σωστές αποφάσεις στο σετ-παιχνίδι, έχοντας καλή κυκλοφορία της μπάλας. Είναι ματς που μετράει και ο χαρακτήρας του κάθε παίκτη και πρέπει ο καθένας μας να δώσει το κάτι παραπάνω. Δεν έχουμε πολλά να αλλάξουμε, ξέρουμε τι ομάδα είμαστε, είμαστε στο τέλος της σεζόν και πρέπει να παίξουμε το μπάσκετ που ξέρουμε για να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα".

-Είναι μεγάλο το κίνητρο από όλους σας για να κατακτήσετε το φετινό πρωτάθλημα;

"Όλοι στην ομάδα θέλουμε να κάνουμε το "3 στα 3". Αυτό είναι που λέμε συνεχώς, γιατί θέλουμε ο Ολυμπιακός να αποκτήσει διάρκεια και σταθερότητα στην κορυφή του πρωταθλήματος. Υπάρχει μεγάλη "δίψα" από όλους για να πάρουμε τον τίτλο, γιατί θέλουμε να ολοκληρώσουμε την σεζόν με ένα τρόπαιο. Αποκλειστήκαμε στο Κύπελλο, χάσαμε τον τίτλο της EuroLeague στον τελικό και θέλουμε να τελειώσουμε την χρονιά όντας πρωταθλητές Ελλάδας. Δεν θέλουμε να σκεφτόμαστε πως μπορεί να τελειώσουμε την χρονιά δίχως τίτλο, θα ήταν κάτι απαίσιο για εμάς. Όλοι οι παίκτες, αλλά και οι προπονητές, είμαστε αποφασισμένοι να αντιδράσουμε και να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα. Όλοι έχουμε υψηλό κίνητρο, έχω και εγώ υψηλό κίνητρο. Τώρα, πρέπει να ξεκουραστούμε και να πάμε την Κυριακή για να κάνουμε το 2-1 στην σειρά".

-Νιώθετε πως έχετε να διαχειριστείτε και την κούραση; Δώσατε πέντε ματς στα playoffs, μετά το Final Four, ματς με τον Άρη και τώρα οι τελικοί και όλα αυτά μέσα σε 1.5 μήνα…

"Η αλήθεια είναι πως η φετινή σεζόν είναι ιδιαίτερα κουραστική και απαιτητική. Το ακούω και από τα παιδιά, πως είναι η πιο κουραστική σεζόν που έχουν δώσει. Ίσως και να είμαστε η ομάδα που έχει δώσει τα περισσότερα παιχνίδια στην Ευρώπη φέτος. Τα έχουμε δώσει όλα και συνεχίζουμε να τα δίνουμε όλα. Υπάρχει κούραση, αλλά πίστεψε με πως υπερισχύει το κίνητρο και το πάθος για να κατακτήσουμε το φετινό πρωτάθλημα. Έχουμε κάνει μία σπουδαία σεζόν φέτος, φτάσαμε στον τελικό της EuroLeague, είμαστε στους τελικούς στην Ελλάδα και θέλουμε να τελειώσουμε την σεζόν με το πρωτάθλημα. Θέλουμε να κάνουμε το "3 στα 3" και να γιορτάσουμε μαζί με τον κόσμο μας. Αξίζουμε να πάρουμε το ελληνικό πρωτάθλημα, αλλά πρέπει να το αποδείξουμε και μέσα στο γήπεδο στους τελικούς. Πρέπει να αξιοποιήσουμε το πλεονέκτημα έδρας μας και θέλουμε μαζί μας τον κόσμο μας για να μας δώσει ώθηση".

The post Γκριν: «Έπαιξα και για τον Σπανούλη» appeared first on REDPLANET.GR.

Keywords
Τυχαία Θέματα