Ζουράρις: Να πάνε και στα ιδιωτικά σχολεία τα παιδιά των προσφύγων

Aντιδράσεις αναμένεται να προκαλέσει η δήλωση-πρόταση που έκανε ο υφυπουργός παιδείας Κώστας Ζουράρις μιλώντας στο ραδιόφωνο της Θεσσαλονίκης NORTH 98, καθώς είπε πως και τα ιδιωτικά σχολεία θα πρέπει να φιλοξενήσουν προσφυγόπουλα.

Ειδικότερα ο κ. Ζουράρις
είπε μεταξύ άλλων πως στο επόμενο υπουργικό συμβούλιο θα προτείνει να συμμετάσχουν και τα ιδιωτικά σχολεία στην φιλοξενία των προσφυγόπουλων.

Μάλιστα σημείωσε πως και τα ιδιωτικά σχολεία μετέρχονται της δημόσιας εκπαίδευσης και άρα θα μπορούσαν να φιλοξενήσουν παιδιά προσφύγων που τώρα φιλοξενούνται σε δημόσια σχολεία.

Πρόσθεσε δε πως βρίσκεται σε συζητήσεις με διάφορους παράγοντες του υπουργείου παιδείας και η συμμετοχή των προσφυγόπουλων στα ιδιωτικά σχολεία θα είναι κάτι που θα εξυψώσουν το κύρος της ιδιωτικής εκπαίδευσης.

Διευκρίνισε δε πως η χρηματοδότηση σε μια τέτοια περίπτωση θα είναι από χρήματα του κράτους και τις επιδοτήσεις των ευρωπαϊκών προγραμμάτων. Επιπλέον άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο μείωσης της φορολογίας για όσους από τους ιδιοκτήτες των ιδιωτικών σχολείων φιλοξενήσουν παιδιά προσφύγων.

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα