Υποστηριχτές του ISIS φέρονται να ήταν οι δράστες της επίθεσης στο Σαν Μπερναντίντο

Μία εκ των δύο υπόπτων της πρόσφατης αιματηρής επίθεσης στην Καλιφόρνια, κατά την διάρκεια της οποίας σκοτώθηκαν 14 άτομα, είχε εκφράσει μέσω διαδικτύου την υποταγή του στον ηγέτη του Ισλαμικού Κράτους, μετέδωσαν ξένα ειδησεογραφικά δίκτυα, επικαλούμενα Αμερικανούς αξιωματούχους.

Η 27χρονη Tashfeen Malik και ο 28χρονος σύζυγός της Syed Rizwan Farook σκοτώθηκαν μετά από ανταλλαγή πυρών με την αστυνομία, λίγες στιγμές μετά την ένοπλη επίθεση σε εορταστική εκδήλωση στο Κέντρο Inland Regional Center στο Σαν Μπερναντίντο.

Η Malik ήταν Πακιστανικής καταγωγής και
ζούσε στην Σαουδική Αραβία όταν παντρεύτηκε τον Farook, ο οποίος είναι Αμερικανός πολίτης. Χρησιμοποιώντας ένα ψεύτικο προφίλ στο Facebook, η 27χρονη είχε δημοσιεύσει ένα ποστ, με το οποίο γνωστοποιούσε την στήριξή της στο Ισλαμικό Κράτος.

Μέχρι στιγμής, οι αμερικανικές αρχές δεν έχουν συνδέσει το συμβάν με την τρομοκρατία. Παρόλα αυτά, έχουν ανακοινώσει ότι υπάρχουν ενδείξεις ότι ο Farook είχε ριζοσπαστικοποιηθεί.

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα