ΥΠΕΞ σε Τσαβούσογλου: Η πολιτική σας αντιπαράθεση δεν θα γίνει δημόσιος διάλογος με την Ελλάδα

.

Απάντηση στις προκλητικές δηλώσεις του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου για τα περί κυριαρχίας των νησιών στο Αιγαίο και την Γενοκτονία των Αρμενίων, δίνει το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών

Οπως αναφέρει ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών, Γιώργος Αρναούτης «οι θέσεις μας είναι γνωστές, η διαφορά μας είναι μία. Δεν θα επιτρέψουμε η εσωτερική πολιτική αντιπαράθεση στην Τουρκία να μετατραπεί σε δημόσιο διάλογο μεταξύ Ελλάδος και Τουρκίας».

 Η απάντηση στοχεύει τις χθεσινές δηλώσεις

του Μεβλούτ Τσαβούσογλου, σε συνέντευξη του στο τηλεοπτικό δίκτυο TV 100 ότι «στο Αιγαίο υπάρχουν νησίδες και νησιά που δεν έχει καθοριστεί η κυριαρχία τους. Εμείς δικαίως λέμε πως μας ανήκουν και οι Έλληνες λένε πως τους ανήκουν. Μετά προκύπτουν εντάσεις». 

Αναφορικά με την Γενοκτονία των Αρμενίων ο τούρκος ΥΠΕΞ αναφέρθηκε στην ΠτΔ Κατερίνα Σακελλαροπούλου η οποία με αφορμή την Ημέρα Μνήμης για τη Γενοκτονία ανέφερε σε μήνυμά της στο Twitter πως «είναι καθήκον όλων η καταπολέμηση κάθε μορφής μισαλλοδοξίας, ώστε όλοι οι άνθρωποι να είναι ασφαλείς, ανεξάρτητα από την ταυτότητα, την καταγωγή ή τις πεποιθήσεις τους».

«Η πρόεδρος της Ελλάδας και ο Υπουργός Άμυνας τους, σήμερα πήγαν και έκαναν δήλωσης για την δήθεν Γενοκτονία λες και έχουν τέτοια υποχρέωση» είπε ο Τσαβούσογλου.

ΠΡΙΝ ΦΥΓΕΤΕΣουδάν:Νέες απομακρύνσεις Ελλήνων, 17 σε πτήση για Ελευσίνα -Συμφωνία κατάπαυσης πυρός 72 ωρώνΝτουμπάι: «Χρυσά» οικόπεδα στην άμμο σε μια από τις ακριβότερες γωνιές του κόσμουUBS: Βουτιά 52% στα κέρδη της το 2023 μετά την εξαγορά της Credit Suisse
Keywords
Τυχαία Θέματα