Υπέρ μιας χερσαίας στρατιωτικής επέμβασης στη Συρία η Τουρκία

Η Τουρκία τάσσεται υπέρ μίας χερσαίας στρατιωτικής επέμβασης στη Συρία, ως μόνου μέσου για τον τερματισμό του εμφυλίου πολέμου, ανέφερε σήμερα, Τρίτη, ανώτατος Τούρκος αξωματούχος. Η συγκεκριμένη κίνηση όμως «θα γίνει μόνο στο πλαίσιο κοινής επιχείρησης με τους συμμάχους της του διεθνούς συνασπισμού», περιλαμβανομένων των Ηνωμένων Πολιτειών.

«Θέλουμε μία χερσαία επιχείρηση μαζί με τους διεθνείς μας συμμάχους...χωρίς χερσαία επιχείρηση, είναι αδύνατος ο τερματισμός των εχθροπραξιών στη Συρία», δήλωσε.

«Είμαστε σε συνομιλίες με
τους συμμάχους μας. Εάν υπάρξει συναίνεση, η Τουρκία θα λάβει μέρος», διευκρίνισε κατά τη διάρκεια ενημέρωσης των δημοσιογράφων στην Κωνσταντινούπολη.

Το Σάββατο, ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου είχε δηλώσει ότι η Τουρκία και η Σαουδική Αραβία θα μπορούσαν να διεξαγάγουν χερσαία στρατιωτική επέμβαση κατά του Ισλαμικού Κράτους στο συριακό έδαφος.

Στο σημείο αυτό να αναφέρουμε ότι ο τουρκικό πυροβολικό βομβάρδισε και σήμερα, Τρίτη, τη Συρία, ανέφεραν στρατιωτικές πηγές, σύμφωνα με το Reuters. Πρόκειται για την τέταρτη ημέρα που η Άγκυρα βομβαρδίζει θέσεις Κούρδων στη Συρία.

Υπενθυμίζουμε ότι την Δευτέρα ο πρωθυπουργός της Τουρκίας, Αχμέτ Νταβούτογλου, προειδοποίησε τους Κούρδους ότι εάν επιχειρήσουν να καταλάβουν την πόλη Αζάζ, τότε ο ίδιος θα σκληρύνει την στάση του. «Δεν θα αφήσουμε την Αζάζ να πέσει», είχε δηλώσει. Ακόμα, είχε τονίσει ότι η κήρυξη κατάπαυσης του πυρός δεν σημαίνει παύση χρήσης των όπλων.

«Η εκεχειρία σημαίνει πρώτα απ' όλα ότι θα εμποδιστούν οι τρομοκράτες από το να ενισχύσουν τις θέσεις τους. Η μετακίνηση όπλων, εξοπλισμού ή τρομοκρατών, ή η οχύρωση θέσεων, δεν θα επιτραπεί», είχε πει.

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα