Ξέσπασαν και μείωσαν οι Cavaliers

Στο πρώτο ματς οι Warriors έκαναν περίπατο. Στο δεύτερο κέρδισαν ακόμη πιο εύκολα. Οι Cavaliers έμοιαζαν να επιβιώνουν με... μηχανική υποστήριξη, όμως με την επιστροφή τους στο Cleveland έδειξαν ότι έχουν ακόμη σφυγμό. Διέλυσαν τους Πρωταθλητές (120-90) με μια πειστική εμφάνιση, μείωσαν τη σειρά στο 2-1 και έδωσαν νέο ενδιαφέρον. Ή μάλλον, της έδωσαν επιτέλους ενδιαφέρον, με το Game 4 τα ξημερώματα του Σαββάτου να αναμένεται με τεράστιο ενδιαφέρον. Οι
επτά σερί ήττες από την παρέα του Curry και του Thompson ήταν πολλές για τον LeBron και τον Irving, που αν και δεν είχαν μαζί τους τον Kevin Love (διάσειση), έπαιξαν με τρομερό πείσμα για να νιώσουν και πάλι δυνατοί.

Τρομερή δουλειά η πεντάδα των Cavaliers, απογοήτευση οι Warriors

Ο James έπαιξε 40 λεπτά, σκόραρε 32 πόντους, μάζεψε 11 ριμπάουντ και μοίρασε 6 ασίστ. Όποτε πήγαινε κοντά στο καλάθι, δεν ήταν αποτελεσματικός. Όσο δεν το έκανε, έβαζε τα σουτ από μέση και μακρινή απόσταση. Ο Kyrie Irving ήταν σαρωτικός (30 πόντοι, 4 ριμπάουντ, 8 ασίστ σε 37 λεπτά), ο JR Smith ήταν άλλος παίκτης συγκριτικά με τα δυο πρώτα ματς (20 πόντοι, 5/10 τρίποντα) και ο Tristan Thompson έκανε τρομερή δουλειά (14 πόντοι, 13 ριμπάουντ) με τις δεύτερες επιθέσεις που χάρισε στην ομάδα του. Ο πάγκος δεν έδωσε σχεδόν τίποτα, όμως η αλήθεια είναι πως δεν χρειάστηκε να το κάνει.

Την ίδια ώρα, ο Stephen Curry (19 πόντοι, 3/9 τρίποντα σε 31 λεπτά) ήταν πολύ μακριά από τον καλό του εαυτό και ο Klay Thompson (10 πόντοι, 1/7 τρίποντα) το ίδιο, ειδικά από τη στιγμή που "τράκαρε" το γόνατό του με εκείνο του Mozgov. Ο Harrison Barnes (18 πόντοι, 8 ριμπάουντ) ήταν ο μόνος που διασώθηκε σε μια πολύ άσχημη βραδιά για τους Warriors, οι οποίοι δεν θα "σπάσουν". Βρέθηκαν να χάνουν 3-1 από τους Thunder και πήραν τα επόμενα τρία παιχνίδια μαζί με την πρόκριση στους Τελικούς. Δεν υπάρχει λοιπόν περίπτωση αυτή η ήττα να τους απογοητεύσει ή να τους φρενάρει. Το Game 4 θα είναι πολύ διαφορετικό. Οι 35 πόντοι που έβαλαν πάντως οι Big-Three ήταν οι λιγότεροί τους τη φετινή σεζόν.

Περίπατο από νωρίς οι γηπεδούχοι, δεν είχαν ενέργεια οι Πρωταθλητές

Το ξεκίνημα των Cavaliers, ήταν εντυπωσιακό. Το 9-0 στο 3' τρόμαξε τους Warriors, το κοινό μπήκε για τα καλά στο παιχνίδι (άπαντες στέκονταν όρθιοι) και το 21-6 σκόρπισε ακόμη περισσότερο ενθουσιασμό στην Quicken Loans Arena. Η ατμόσφαιρα ήταν φανταστική, οι φιλοξενούμενοι έχασαν εντελώς την αυτοσυγκέντρωσή τους και το 33-13 στα τέλη της πρώτης περιόδου (από τους 16 του ασταμάτητου Irving) τους έβαλε σε μια πολύ δύσκολη κατάσταση. Σε εκείνο το σημείο οι Πρωταθλητές έχασαν για λίγο και τον Klay Thompson που χτύπησε το γόνατό του σε μια σύγκρουση με τον Mozgov. Οι "Splash Brothers" είχαν 0 πόντους με 0/8 σουτ και οι γηπεδούχοι το εκμεταλλεύθηκαν.

Παρόλα αυτά, η αρχή της δεύτερης περιόδου ήταν μια εντελώς διαφορετική ιστορία. Οι Warriors μάζεψαν γρήγορα τη διαφορά στους 10 (33-23), ο Curry έβαλε το πρώτο του καλάθι μετά από 13 λεπτά συμμετοχής και 20 λεπτά αγώνα, όμως ο JR Smith πήρε (επιτέλους) τα σουτ που όλοι περίμεναν και οι Cavaliers επέστρεψαν στο +15. Ο Tristan Thompson έπαιρνε το ένα επιθετικό ριμπάουντ μετά το άλλο, όμως η επίθεση δεν ήταν ιδιαίτερα καλή και η ομάδα του Golden State κατάφερε να μείνει κοντά στο σκορ (51-43) στο τέλος του ημιχρόνου. Κι ας είχε 2/14 τρίποντα και 3/8 βολές, μαζί με 10 λάθη και μόλις ένα καλάθι από τον Curry.

Με το ξεκίνημα της τρίτης περιόδου οι Cavs εκτοξεύθηκαν για... πλάκα στο +15 και το +18 μετά από δυο σερί μακρινά σουτ του LeBron James που έβαλε και τρίποντο για το 70-48 για τη μέγιστη διαφορά. Οι Warriors έμοιαζαν εκτός τόπου και χρόνου, δεν είχαν συγκέντρωση, δεν είχαν πάθος, δεν είχαν και τύχη. Ο Curry έβαλε δυο τρίποντα για να δώσει ενδιαφέρον στο ματς, όμως η άμυνα των Πρωταθλητών άφησε ελεύθερα σουτ κι ο JR Smith τα έβαλε. Το 89-69 στο τέλος του δωδεκαλέπτου δεν άφηνε περιθώρια αισιοδοξίας στους φιλοξενούμενους, οι γηπεδούχοι έκαναν ό,τι ήθελαν και στο τέλος οι δυο προπονητές άλλαξαν τις πεντάδες έχοντας στο μυαλό τους τον επόμενο αγώνα.

ΠΗΓΗ: nba.sport24.gr

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα