Ξεφεύγει η κατάσταση με τον κορονοϊό στη Σαγκάη: Αρπαγές πολιτών και καραντίνα με το ζόρι

Η Σαγκάη της Κίνας μετατρέπει κτίρια κατοικιών σε κέντρα καραντίνας για να φιλοξενήσει έναν αυξανόμενο αριθμό κρουσμάτων COVID-19, αλλά ο τρόπος με τον οποίον το κάνει προκαλεί οργή και διαμαρτυρίες.

Αφενός από τους μολυσμένους με κορονοϊό που σέρνονται κακήν κακώς στις εν λόγω εγκαταστάσεις, αφετέρου από τους γείτονες που ανησυχούν ότι διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο μόλυνσης.

NEW - Police use increasingly brutal force to enforce the Communist Party

quarantine orders in #Shanghai.pic.twitter.com/Z3EEbOF6rw

— Disclose.tv (@disclosetv) April 14, 2022

Σε ένα περιστατικό που μεταδόθηκε ζωντανά το απόγευμα της Πέμπτης στην κινεζική πλατφόρμα ανταλλαγής μηνυμάτων WeChat, περίπου 30 άτομα που φορούσαν ειδικές στολές για επικίνδυνα υλικά με τη λέξη «αστυνομία» γραμμένη στην πλάτη τους καταγράφηκαν να τσακώνονται με άλλους ανθρώπους έξω από ένα συγκρότημα κατοικιών, αρπάζοντας από μέσα τουλάχιστον ένα άτομο.

Here come the ‘health and safety’ stormtroopers in Shanghai. It’s for your own good, apparently. pic.twitter.com/OL0IT5GxvM

James Melville (@JamesMelville) April 14, 2022

Μια γυναίκα ακουγόταν να κλαίει καθώς μαγνητοσκοπούσε τη σκηνή, την οποία παρακολουθούσαν live πάνω από 10.000 άνθρωποι προτού κοπεί απότομα, με την πλατφόρμα WeChat να ανακοινώνει ότι περιείχε «επικίνδυνο περιεχόμενο».

«Δεν είναι ότι δεν θέλω να συνεργαστώ με τη χώρα, αλλά πώς θα σας φαινόταν αν ζούσατε σε ένα κτίριο όπου τα διαμερίσματα απέχουν μόνο 10 μέτρα μεταξύ τους, όλοι έχουν βγει με αρνητικό αποτέλεσμα και σε αυτούς τους ανθρώπους επιτρέπεται να εισέλθουν;», είπε η γυναίκα που βιντεοσκοπούσε.

Apr 14 afternoon: residents of Zhangjiang Nashi International Community (张江纳仕国际社区), Shanghai protested against the requisition of their apartment buildings by the government for use as quarantine facilities and clashed with the police.

1/n pic.twitter.com/jngxcWri5F

Byron Wan (@Byron_Wan) April 14, 2022

Ο όμιλος Ζανγκιάνγκ, στον οποίο ανήκει το συγκρότημα, είπε ότι οι αρχές έχουν μετατρέψει πέντε από τα κενά κτίριά του σε εγκαταστάσεις απομόνωσης και έχουν ενημερωθεί ότι άλλα εννέα κτίρια θα μετατραπούν επίσης σε κέντρα καραντίνας.

Χαρακτηριστική είναι η στιχομυθία γυναίκας με αστυνομικούς που ρώτησε γιατί την τραβάνε με βία για να λάβει την αλλοπρόσαλλη απάντηση ότι «πηγαίνουμε για πόλεμο με τις ΗΠΑ».

This clip is very terrible, not just bc of the violence of the armed forces as we all know

The woman kept asking why to arrest her, at about 50 seconds, the armed forces gave a startling answer: "Bc we are going to war against America"#Shanghaipic.twitter.com/4oJqHl1tel

— Donna 3.0
Keywords
Τυχαία Θέματα
Ξεφεύγει, Σαγκάη, Αρπαγές,xefevgei, sagkai, arpages