Ο Λιονέλ Μέσι αποκάλυψε πως επέλεξε την Ιντερ Μαϊάμι

Ανατροπή δεδομένων αναφορικά με το μέλλον του Λιονέλ Μέσι καθώς ο Αργεντινός σούπερ σταρ μετά την αποχώρησή του από την Παρί Σεν Ζερμέν αποφάσισε να μην επιστρέψει τελικά στην Μπαρτσελόνα ούτε να πάει στην Σαουδική Αραβία αλλά να συνεχίσει την καριέρα του στις ΗΠΑ με τη φανέλα της Ιντερ Μαΐάμι. 

Ο Λιονέλ Μέσι

σε κοινή συνέντευξη που παραχώρησε στο Παρίσι στις εφημερίδες Mundo Deportivo και Sport, αποκάλυψε ο ίδιος την απόφασή του να ενταχθεί στην Ίντερ Μαϊάμι.

«Πήρα την απόφαση ότι θα πάω στο Μαϊάμι. Ακόμα δεν το έχω κλείσει 100%», είπε και πρόσθεσε: «Εκκρεμούν κάποιες λεπτομέρειες, αλλά αποφασίσαμε να προχωρήσουμε».

Ο Αργεντίνος τόνισε ότι επιθυμία του ήταν να γυρίσει στους «μπλαουγκράνα» αλλά δεν διαμορφώθηκαν οι συνθήκες για να υλοποιηθεί αυτό.

«Ήθελα πολύ να γυρίσω στην Μπαρτσελόνα. Ήμουν πολύ ενθουσιασμένος που μπορούσα να επιστρέψω, αλλά αφού βίωσα αυτό που έζησα και την αποχώρηση που είχα, δεν ήθελα να ξαναβρεθώ στην ίδια κατάσταση: να περιμένω να δω τι θα συμβεί και να φύγω. Το μέλλον μου να είναι στα χέρια άλλου».

Η Ίντερ Μαϊάμι ανακοίνωσε ουσιαστικά τη συμφωνία με τον Λέο Μέσι ανεβάζοντας ένα βίντεο-προαναγγελία στα social media. Ακολούθησε η πρώτη φωτογραφία του Αργεντίνου στα χρώματα της ομάδας των ΗΠΑ. Ο Μέσι σύμφωνα με αμερικάνικα και ισπανικά ΜΜΕ ταξιδεύει στις ΗΠΑ προκειμένου να ολοκληρώσει τη μεταγραφή του.

pic.twitter.com/pgu2mE7zlY

Inter Miami CF (@InterMiamiCF) June 7, 2023

 Η ομάδα του MLS στο Μαϊάμι έχει ως συνιδιοκτήτη τον πρώην αρχηγό της Αγγλίας, Ντέιβιντ Μπέκαμ.

Η ομάδα της Φλόριντα απέλυσε πρόσφατα τον πρώην συμπαίκτη του Μπέκαμ στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Φιλ Νέβιλ, από προπονητή και αυτή τη στιγμή βρίσκεται στην τελευταία θέση της Ανατολικής Περιφέρειας των 15 ομάδων, αν και παραμένει ένας άκρως φιλόδοξος σύλλογος.

Οπως αναφέρει το BBC, o Mέσι αποφάσισε να απορρίψει μια άκρως πιο προσοδοφόρα πρόταση από την ομάδα της Σαουδικής Αραβίας, Αλ-Χιλάλ.

Η συμφωνία με το Μαϊάμι περιλαμβάνει συνεργασία με μάρκες όπως η Adidas και η Apple.

Ο 35χρονος Αργεντινός κέρδισε επτά φορές το βραβείο του καλύτερου παίκτη στον κόσμο και αναμένεται να το κερδίσει αργότερα φέτος ξανά μετά την επιτυχία της εθνικής του ομάδας στο Παγκόσμιο Κύπελλο.

Αυτή θα είναι η πρώτη φορά που ο Μέσι θα αγωνιστεί σε σύλλογο εκτός Ευρώπης.

Ήθελε να παραμείνει στην Ευρώπη για άλλη μια σεζόν, αλλά, αφού δεν έλαβε ικανοποιητικές προσφορές, κλήθηκε να επιλέξει μεταξύ της Ίντερ Μαϊάμι και της Αλ Χιλάλ.

Υπήρχε έντονη φημολογία ότι θα προτιμούσε τη μετακίνησή του στη Σαουδική Αραβία, όπου θα συναντούσε τον Κριστιάνο Ρονάλντο και τον Καρίμ Μπενζεμά στο πρωτάθλημα της αραβικής χώρας σε μια συμφωνία που δεν θα είχε προηγούμενο.

Όμως ο Μέσι ενέδωσε τελικά στον πειρασμό να πάει στην Ίντερ Μαϊάμι της Major League Soccer (MLS) για διάφορους λόγους, συμπεριλαμβανομένου του τρόπου ζωής και μιας συμφωνίας με μεγάλες μάρκες που εκτείνεται πέρα από το ποδόσφαιρο.

Έχει ήδη στην κατοχή του ένα σπίτι στο Μαϊάμι, το οποίο σήμερα νοικιάζει.

Ήταν πρόθυμος να επιστρέψει στην Μπαρτσελόνα αυτό το καλοκαίρι, αλλά οι περιορισμοί του Financial Fair Play που θα ισχύσουν για την επόμενη σεζόν στη La Liga έκαναν αδύνατο οποιοδήποτε φιλόδοξο σχέδιο για την επιστροφή του.

Με την Παρί Σεν Ζερμέν κατέκτησε τη Ligue 1 και στις δύο σεζόν του στον γαλλικό σύλλογο, αλλά αποκλείστηκε στους 16 του Champions League, γεγονός που σημαίνει ότι η θητεία του στη Γαλλία δεν θεωρήθηκε τεράστια επιτυχία.

Είχε 32 γκολ σε 75 παιχνίδια με τον σύλλογο του Παρισιού - και έκλεισε τη φετινή σεζόν με 16 γκολ και 16 ασίστ στη Ligue 1.

Το διετές συμβόλαιο του Μέσι λήγει αυτό το καλοκαίρι και οι δύο πλευρές συμφώνησαν να ακολουθήσουν χωριστούς δρόμους, με τον επιθετικό να τίθεται εκτός ομάδας για δύο εβδομάδες τον Μάιο για ένα μη εξουσιοδοτημένο ταξίδι στη Σαουδική Αραβία.

Έφυγε από την Μπάρτσα το 2021, μετά από 21 χρόνια στην ομάδα, λόγω των οικονομικών προβλημάτων του συλλόγου.

Ο Μέσι είναι ο πρώτος σκόρερ της Μπαρτσελόνα με 672 γκολ ενώ με τους Καταλανούς κατέκτησε 10 τίτλους La Liga, τέσσερα Champions League και επτά Κύπελλα Ισπανίας.

Πηγή: BBC

ΠΡΙΝ ΦΥΓΕΤΕΤέλος ο Μέσι από την Παρί Σεν ΖερμένΠαρί Σεν Ζερμέν: Πρόστιμο 1.7 εκατ. ευρώ στον Μέσι για το ταξίδι του στη Σαουδική ΑραβίαForbes: Oμάδα της Σαουδικής Αραβίας προσφέρει στον Μέσι 323,5 εκατ. τον χρόνο
Keywords
Τυχαία Θέματα