Βρετανικό αεροπορικό πλήγμα σκότωσε δύο Βρετανούς τζιχαντιστές στη Συρία

Το Ηνωμένο Βασίλειο «δεν θα διστάσει» να πραγματοποιήσει περισσότερα αεροπορικά πλήγματα με drones στη Συρία, προκειμένου να σταματήσει πιθανές τρομοκρατικές ενέργειες, δήλωσε ο υπουργός Άμυνας της χώρας, Μάικλ Φάλον, αναφερόμενος σε πλήγμα της Βασιλικής Πολεμικής Αεροπορίας (RAF) με αποτέλεσμα τον θάνατο δύο Βρετανών πολιτών- τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους.

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του BBC, ο Φάλον τόνισε ότι επρόκειτο για μια «απόλυτα νόμιμη πράξη αυτοάμυνας», συμπληρώνοντας ότι επρόκειτο για «τρομοκράτες οι
οποίοι σχεδίαζαν σειρά επιθέσεων».

Ο Ρεγιάαντ Χαν, 21 ετών, από το Κάρντιφ, σκοτώθηκε από πλήγμα ακριβείας από drone (μη επανδρωμένο αεροσκάφος) στις 21 Αυγούστου, όπως ενημέρωσε τους Βρετανούς βουλευτές ο πρωθυπουργός, Ντέιβιντ Κάμερον, τη Δευτέρα. Επρόκειτο για την πρώτη στοχευμένη βρετανική επίθεση με drone εναντίον Βρετανού πολίτη. Επίσης, σκοτώθηκε και ο 26χρονος Ρουχούλ Αμίν, ο οποίος ήταν Βρετανός πολίτης από το Αμπερντίν.

Όπως δήλωσε ο Φάλον, «δεν υπήρχε άλλος τρόπος» να εμποδιστεί ο Χαν, τον οποίο ο πρωθυπουργός κατηγόρησε ότι σχεδίαζε «βάρβαρες» επιθέσεις στη Βρετανία.

«Υπάρχουν και άλλοι τρομοκράτες που εμπλέκονται σε άλλα σχέδια που μπορεί να υλοποιηθούν μέσα στις επόμενες εβδομάδες και μήνες και δεν θα διστάσουμε να προβούμε σε αντίστοιχη ενέργεια ξανά» δήλωσε στο BBC Radio 4.

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα