Βρετανικής προέλευσης άρμα μάχης Challenger 2 καταστράφηκε από τους Ρώσους στην Ουκρανία

.

Οι ρωσικές δυνάμεις που μάχονται στη νότια Ουκρανία κατέστρεψαν ένα βρετανικής προέλευσης άρμα μάχης Challenger 2 για πρώτη φορά, είπε υποστηριζόμενος από τη Ρωσία αξιωματούχος την Τρίτη, δίνοντας στη δημοσιότητα βίντεο από το χτυπημένο άρμα.

Η Ουκρανία είχε λάβει 14 άρματα Challenger 2 από τη Βρετανία εν όψει της αντεπίθεσής της.

This video

shows the tank - which a military analyst has told Sky News is a Challenger 2 - being destroyed in Ukraine.

Reports suggest the video was filmed near the frontline in the Zaporizhzhia region.

Ukraine-Russia war latest: https://t.co/mWWKak5pvZpic.twitter.com/MytVej3XEE

Sky News (@SkyNews) September 5, 2023

Ο Βλαντιμίρ Ρογκόφ, διορισμένος από τη Ρωσία αξιωματούχος σε περιοχή της Ζαπορίζια υπό τον έλεγχο της Μόσχας ανέφερε μέσω Telegram ότι ένα Challenger 2 εθεάθη να πιάνει φωτιά σε μάχη κοντά στο Ρομπότινε. Όπως είπε, το άρμα ανήκε στην 82η Ταξιαρχία του ουκρανικού στρατού και προοριζόταν να φτάσει στην Κριμαία, μα αντ’αυτού καταστράφηκε σε αυτό που χαρακτήρισε ως πρώτη γραμμή της ρωσικής άμυνας. Σημειώνεται πως η Ρωσία έχει πει ότι οι δυνάμεις της έχουν καταστρέψει και γερμανικής κατασκευής Leopard 2 και αμερικανικής προέλευσης τεθωρακισμένα.

Δυτική πηγή του χώρου της άμυνας επιβεβαίωσε στο BBC πως απεικονίζεται όντως άρμα Challenger 2 και ότι το πλήρωμα επέζησε.

ΠΡΙΝ ΦΥΓΕΤΕ...Κακοκαιρία Daniel: Νεκρός κτηνοτρόφος στον Βόλο, μεγάλα προβλήματα στην ΜαγνησίαΚακοκαιρία Daniel: Τρομακτικές εικόνες με τη θάλασσα να «καταπίνει» αυτοκίνητα στο ΠήλιοΚακοκαιρία Daniel: Βροχοπτώσεις άνευ προηγουμένου, πάνω από 600 χιλιοστά το ύψος βροχής στο Πήλιο
Keywords
Τυχαία Θέματα
Βρετανικής, Challenger 2, Ρώσους, Ουκρανία,vretanikis, Challenger 2, rosous, oukrania