Βρετανία: Στο 10,1% ο πληθωρισμός το Σεπτέμβριο, σπάει για δεύτερη φορά ρεκόρ 40ετίας

Νέο ρεκόρ 40ετών σπάει για δεύτερη φορά μέσα σε δύο μήνες ο πληθωρισμός στη Βρετανία που ξεπέρασε το 10% τον Σεπτέμβριο, σύμφωνα με στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας, μετά την εκτόξευση του Ιουλίου.

Σύμφωνα με το Reuters, ο πληθωρισμός υποχώρησε απροσδόκητα στο 9,9% τον Αύγουστο, από 10,1% τον Ιούλιο, λόγω της πτώσης της τιμής των καυσίμων για να εκτοξευτεί στο 10,1% τον Σεπτέμβριο.

Η αύξηση των τιμών των τροφίμων, των μεταφορών και της ενέργειας ήταν οι μεγαλύτεροι παράγοντες

που συνέβαλαν στον πληθωρισμό, σύμφωνα με την ONS.

Τα τρόφιμα αυξήθηκαν κατά 14,6% σε ετήσια βάση, οι μεταφορές κατά 10,9% σε σύγκριση με πέρυσι, ενώ οι τιμές των επίπλων και των ειδών οικιακής χρήσης κατά 10,8%.

Τα στοιχεία για τον πληθωρισμό οδήγησαν σε υποχώρηση την στερλίνα έναντι του δολαρίου, η οποία διαπραγματεύθηκε στα 1,1289 δολάρια, από 1,1330 δολάρια.

Ο πληθωρισμός αναμένεται να επηρεάσει την προσέγγιση της Τράπεζας της Αγγλίας βραχυπρόθεσμα, καθώς σχεδιάζει να πουλήσει κρατικά της ομόλογα από την 1η Νοεμβρίου.

Ο νέος υπουργός Οικονομικών της Βρετανίας Τζέρεμι Χαντ δήλωσε ότι «η κυβέρνηση θα δώσει προτεραιότητα στα ευάλωτα νοικοκυριά» ενώ θα ακολουθήσει «η παροχή οικονομικής βοήθειας προς όλους».

ΠΡΙΝ ΦΥΓΕΤΕΜείωση των τιμολογίων στην ηλεκτρική ενέργεια αναμένεται τον Νοέμβριο, οι τιμές μέχρι σήμεραΠετρέλαιο θέρμανσης: «Ζεσταίνεται» η αγορά μετά τις προσφορές και εκπτώσεις των εταιρειώνΑντιμέτωπη με κύμα διαδηλώσεων η Ευρώπη λόγω ακρίβειας
Keywords
Τυχαία Θέματα
Βρετανία, 101, Σεπτέμβριο,vretania, 101, septemvrio