Βρετανία: Ισόβια για τον «ευνουχιστή» που μετέδιδε ακρωτηριασμούς στο διαδίκτυο

Κεντρικό Ποινικό Δικαστήριο, κοινώς γνωστό ως Old Bailey, στις 4 Μαρτίου 2024 στο Λονδίνο, Ηνωμένο Βασίλειο.

Ο επικεφαλής ενός «φρικιαστικού και ανατριχιαστικού» δικτύου ακραίων σωματικών τροποποιήσεων, ο οποίος μετέδιδε ακρωτηριασμούς στην ιστοσελίδα του «ο ευνουχιστής», φυλακίστηκε ισόβια στη Βρετανία με ελάχιστη ποινή κάθειρξης 22 έτη.

Προειδοποίηση: Αυτό το άρθρο περιέχει γραφικές περιγραφές σωματικών ακρωτηριασμών που μπορεί να ενοχλήσουν ορισμένους αναγνώστες.

Ο Μάριους Γκούσταφσον δήλωσε ένοχος σε πέντε κατηγορίες για πρόκληση βαριάς σωματικής βλάβης

με πρόθεση.

Κατά την τριήμερη δίκη του στο δικαστήριο Old Bailey του Λονδίνου, ο 46χρονος Νορβηγός περιγράφηκε ως «παλαβός» και «χασάπης» καθώς συμμετείχε έναντι αμοιβής σε τουλάχιστον 29 ακραίες επεμβάσεις,

Life sentence for the ‘Eunuch Maker’ Marius Gustavson.
He cut off gentleman's body parts, and had his own bits removed for a paying internet audience. He ate body part salads. but kept his own member in a drawer. For four years . https://t.co/8z27EoLWa0pic.twitter.com/RU8rkE1sNF

— CourtNewsUK (@CourtNewsUK) May 9, 2024

Η «μεγάλης κλίμακας, επικίνδυνη και εξαιρετικά νοσηρή» τετραετής επιχείρηση του Γκούσταφσον περιελάμβανε ευνουχισμούς, τη χρήση σφιγκτήρων για τη σύνθλιψη των όρχεων, αφαιρέσειςπέους, την κατάψυξηάκρων και την ηλεκτροπληξία ενός 16χρονου αγοριού, οι οποίες μεταδίδονταν στην ιστοσελίδα του Νορβηγού.

Η «πολυάσχολη και επικερδής επιχείρηση» εκτιμάται ότι εισέπραξε περισσότερες από 300.000 λίρες (σ.σ 348.476,81 ευρώ) από τους 22.841 συνδρομητές του Γκούσταφσον σε όλο τον κόσμο από το 2017 έως και το 2021.

Ο Γκούσταφσον, ο οποίος είχε προηγουμένως παραδεχτεί τις κατηγορίες εις βάρος του, συμπεριλαμβανομένης της συνωμοσίας για τη διάπραξη βαριάς σωματικής βλάβης, εμφανίστηκε για την επιβολή της ποινής μέσω βιντεοκλήσης μαζί με άλλους έξι άνδρες, οι οποίοι είχαν επίσης όλοι παραδεχτεί την συμμετοχή τους στην επιχείρηση. Οι κατηγορίες αφορούν 13 θύματα τα οποία προστατεύονται από ειδικούς αστυνομικούς.

Ο Mαρκ Λούκραφτ, ο αρχαιότερος δικαστής στο Old Bailey, δήλωσε καθώς ανακοίνωνε την ποινή: «Γκούσταφσον, είσαι σε μεγάλο βαθμό ο εγκέφαλος πίσω από αυτή τη φρικιαστική και αποτρόπαια επιχείρηση. Ήταν μια επιχείρηση που ήταν τόσο πολυάσχολη όσο και επικερδής».

Πρόσθεσε: «Το υλικό που ανεβάζες ήταν εξαιρετικά χυδαίο και διατέθηκε σε συνδρομητές που πλήρωναν, για τη σεξουαλική τους ικανοποίηση. Ήταν μια μεγάλης κλίμακας, επικίνδυνη και εξαιρετικά νοσηρή επιχείρηση».

Η εισαγγελέας Κάρολαϊν Κάρμπερι Κ.Σ. δήλωσε ότι υπήρχαν «σαφείς ενδείξεις» κανιβαλισμού και ότι ο Νορβηγός είχε μαγειρέψει όρχεις για μεσημεριανό γεύμα σε μια «περίτεχνα τοποθετημένη πιατέλα σαλάτας». Διατηρούσε επίσης αφαιρεμένα γεννητικά όργανα ως «τρόπαια» σε ένα ψυγείο στο σπίτι του στο βόρειο Λονδίνο, και «πουλούσε» μέρη του σώματος σε άλλους.

Στην τριήμερη ακροαματική διαδικασία για την επιβολή της ποινής ειπώθηκε ότι οι επεμβάσεις γίνονταν με κουζινομάχαιρα ή χειρουργικά νυστέρια και άφηναν τα θύματα να σφαδάζουν από τον πόνο και να χρειάζονται ιατρική φροντίδα.

Οι διαδικασίες βιντεοσκοπούνταν και ανεβάζονταν στον ιστότοπο ενώ οι συνδρομητές πλήρωναν για να τις παρακολουθήσουν, με διαφορετικά επίπεδα συνδρομής από «δωρεάν» έως «VIP», που κόστιζε 100 λίρες, όπως άκουσε το δικαστήριο.

Ο Γκούσταφσον δήλωσε ένοχος για συνωμοσία με σκοπό τη διάπραξη βαριάς σωματικής βλάβης, πέντε κατηγορίες βαριάς σωματικής βλάβης με πρόθεση, κατασκευή και διανομή παιδική πορνογραφίας και κατοχή εγκληματικής περιουσίας.

Ο δικαστής είπε: «Είμαι απόλυτα ικανοποιημένος ότι τα κίνητρα όλων των εμπλεκομένων ήταν ένα μείγμα σεξουαλικής ικανοποίησης καθώς και οικονομικής ανταμοιβής».

Ο Πίτερ Ουέιτς, 67 ετών, από το Σάρεϊ, συνταξιούχος πρώην μέλος της Βασιλικής Εταιρείας Χημείας, καταδικάστηκε σε 12 χρόνια φυλάκισης.

Ο Γιάνους Aτκιν, 38 ετών, από το Nιούπορτ ο οποίος έκανε μαθήματα κτηνιατρικής, φυλακίστηκε για 12 χρόνια.

Ο Ιον Κιούκουρ, 30 ετών, από την Σκωτία, καταδικάστηκε σε φυλάκιση πέντε ετών και οκτώ μηνών και ο Στέφαν Σαρφ, 61 ετών, χωρίς σταθερή διεύθυνση, καταδικάστηκε σε τεσσεράμισι χρόνια φυλάκισης.

Ο Ντέιβιντ Καράδερς, 61 ετών, και ο Aσλεϊ Ουίλιαμς, 32 ετών, από το Nιούπορτ, φυλακίστηκαν για 11 χρόνια και τέσσερα χρόνια και έξι μήνες αντίστοιχα.

Τον Ιανουάριο, τρεις άνδρες καταδικάστηκαν αφού παραδέχτηκαν ότι προκάλεσαν βαριά σωματική βλάβη στον Γκούσταφσον. Ο Ντέμιεν Μπερνς, 36 ετών, από το βόρειο Λονδίνο, φυλακίστηκε για πέντε χρόνια για την αφαίρεση του πέους του Γκούσταφσον με ένα κουζινομάχαιρο που καταγράφηκε σε βίντεο στο σπίτι του στις 18 Φεβρουαρίου 2017.

Ο Τζέικομπ Κρίμι-Aπλεμπι, 23 ετών, από το Σάρεϊ, φυλακίστηκε για τρία χρόνια και οκτώ μήνες για το πάγωμα του ποδιού του Γκούσταφσον που οδήγησε στην ανάγκη ακρωτηριασμού του τον Φεβρουάριο του 2019.

Ο Nέιθαν Aρνολντ, 48 ετών, από το δυτικό Λονδίνο, έλαβε ποινή δύο ετών με αναστολή για τη μερική αφαίρεση της θηλής του Γκούσταφσον με νυστέρι το καλοκαίρι του 2019.

Με πληροφορίες από BBC, Guardian

Keywords
Τυχαία Θέματα
Βρετανία, Ισόβια,vretania, isovia