Βραβεία Bafta: Σάρωσε ο Σαμ Μέντες με το «1917» - Στον Χοακίν Φίνιξ το Βραβείο Α Ανδρικού Ρόλου

Μεγάλος νικητής των Βραβείων Bafta 2020 αναδείχτηκε ο σκηνοθέτης Σάμ Μέντες με την ταινία του «1917», η οποία απέσπασε συνολικά επτά βραβεία, μεταξύ αυτών, Καλύτερης Ταινίας, Σκηνοθεσίας -το πρώτο του Bafta Σκηνοθεσίας- και Καλύτερης Βρετανικής Ταινίας (η ταινία είχε συνολικά 9 υποψηφιότητες).

Ο Χοακίν Φίνιξ και η Ρενέ Ζελβέγκερ επιβεβαίωσαν τα προγνωστικά, καθώς τιμήθηκαν για τις ερμηνείες τους με τα Βραβεία Α Ανδρικού και Α Γυναικείου Ρόλου αντίστοιχα. Νικητής και ο Μπραντ Πιτ,

που απέσπασε το Bafta Β Ανδρικού Ρόλου – το βραβείο παρέλαβε εκ μέρους του η Μάργκοτ Ρόμπι- όπως και η Λόρα Ντερν, που απέσπασε το Βραβείο Β Γυναικείου Ρόλου.

Υπενθυμίζεται ότι η ταινία «Τζόκερ» του Τοντ Φίλιπς είχε συγκεντρώσει τις περισσότερες υποψηφιότητες -συνολικά 11- και απέσπασε τρία βραβεία. «Ο Ιρλανδός» του Μάρτιν Σκορσέζε, παρά τις 10 υποψηφιότητες, έφυγε από τα Bafta με «άδεια χέρια».

Τα 73α Βραβεία της Βρετανικής Ακαδημίας Κινηματογράφου απονεμήθηκαν την Κυριακή 2 Φεβρουαρίου, στο Royal Albet Hall του Λονδίνου. Στη λαμπερή βραδιά έδωσαν το «παρών» και ο πρίγκιπας Γουίλιαμ με την Κέιτ Μίντλετον.

Τα Βραβεία

Καλύτερη Ταινία: «1917»

Καλύτερη Βρετανική Ταινία: «1917»

Ξενόγλωσση Ταινία: «Παράσιτα»

Ντοκιμαντέρ: «For Sama»

Σκηνοθεσία: ΣαμΜέντες για το «1917»

Πρωτότυπο Σενάριο: «Παράσιτα»

Διασκευασμένο Σενάριο: «Τζότζο»

Α Ανδρικού Ρόλου: ΧοακίνΦίνιξ για το «Τζόκερ»

Α Γυναικείου Ρόλου: ΡενέΖελβέγλκερ για το «Judy»

Β Ανδρικού Ρόλου: ΜπραντΠιτ για το «Κάποτε στο… Χόλιγουντ»

Β Γυναικείου Ρόλου: ΛόραΝτερν για την ερμηνεία της στην «Ιστορία Γάμου»

Μουσική: Χίλντουρ Γκουνταντότιρ για το «Τζόκερ»

Φωτογραφία: «1917»

Μοντάζ: «Κόντρασεόλα»

Σκηνικά: «1917»

Ήχος: «1917»

Κάστινγκ: «Τζόκερ»

Ειδικά Οπτικά Εφέ: «1917»

Κοστούμια: «ΜικρέςΚυρίες»

Τιμητικό Βραβείο στον Άντι Σέρκις

Μία ημέρα πριν, οι ταινίες «Παράσιτα» του Μπονγκ Τζουν-χο και «Τζότζο» του Τάικα Γουατίτι απέσπασαν τα Βραβεία Πρωτότυπου Σεναρίου και Διασκευασμένου Σεναρίου αντίστοιχα, από το Σωματείο Σεναριογράφων Αμερικής (WGA).

Υπενθυμίζεται ότι την Κυριακή 9 Φεβρουαρίου, απονέμονται στο Λος Άντζελες τα Βραβεία Όσκαρ.

Related... «1917»: Στον Σαμ Μέντες το μεγάλο βραβείο της Ένωσης Αμερικανών Σκηνοθετών Η Μπίλι Αιλις είναι ο λόγος για να δούμε τα φετινά Οσκαρ Οσκαρ: Το (vegan) γεύμα των υποψηφίων και η αναμνηστική φωτογραφία
Keywords
Τυχαία Θέματα