Βραβεία BAFTA: Στην κορυφή το «Ουδέν Νεότερον από το Δυτικό Μέτωπο» με 14 υποψηφιότητες

Η Βρετανική Ακαδημία Κινηματογράφου ανακοίνωσε τις υποψηφιότητες των Βραβείων Bafta 2023, γνωστών και ως βρετανικών Όσκαρ, που θα απονεμηθούν στις 19 Φεβρουαρίου, στο Royal Festival Hall του Λονδίνου με οικοδεσπότη -για πρώτη φορά- τον ηθοποιό Ρίτσαρντ Ε. Γκραντ.

Η εξαιρετική γερμανική ταινία «All Quiet on the Western

Front» για τον Α′ Παγκόσμιο Πόλεμο, βρίσκεται στην κορυφή της κούρσας με 14 υποψηφιότητες, καταγράφοντας ρεκόρ. Το αντιπολεμικό έπος του Netflix, είναι όπως και το «Τίγρης και Δράκος», η ξενόγλωσση ταινία με τις περισσότερες υποψηφιότητες στην ιστορία των BAFTA. Μεταξύ άλλων, είναι υποψήφια στις κατηγορίες καλύτερης ταινίας, σκηνοθεσίας (για τον Έντβαρντ Μπέργκερ), διασκευασμένου σεναρίου και Β’ Ανδρικού Ρόλου (για τον Άλμπρεχτ Σουχ). Η ταινία με τις περισσότερες υποψηφιότητες στα BAFTA παραμένει το «Γκάντι», που είχε αποσπάσει δεκαέξι. 

Ακολουθούν οι ταινίες «The Banshees of Inisherin» (Τα Πνεύματα του Ινισέριν) και «Everything Everywhere All At Once» (Τα Πάντα Όλα), με 10 υποψηφιότητες έκαστη -αμφότερες κυριάρχησαν στις κατηγορίες ερμηνείας.

Αμέσως μετά, με εννέα υποψηφιότητες το «Έλβις» του Μπαζ Λούρμαν, που απέσπασε εκτός των άλλων, υποψηφιότητα για καλύτερη ταινία και Α΄ Ανδρικού Ρόλου (για τον Όστιν Μπάτλερ). Το «Tar» έλαβε 5 υποψηφιότητες, και τα «Aftersun», «The Batman«, «Good Luck to You Leo Grande» (Καλή Τύχη Λίο Γκράντε), «Top Gun: Maverick» και το «The Whale», που έλαβαν από τέσσερις υποψηφιότητες.  

Η λίστα με τις υποψηφιότητες:

Καλύτερη Ταινία

Ουδέν νεότερο από το Δυτικό Μέτωπο

Τα Πνεύματα του Ινσέριν

Έλβις

Τα Πάντα Όλα

Tar

Congrats to our Outstanding British Film nominees!

Keywords
Τυχαία Θέματα