Βερολίνο: Πρωτοφανής αστυνομική επιχείρηση με ψάξιμο πορτα- πόρτα για υποψήφιους "τζιχαντιστές"


Πρωτοφανής ήταν η αστυνομική επιχείρηση των γερμανικών αστυνομικών αρχών στο Βερολίνο.
Συμμετείχαν 250 αστυνομικοί, ανάμεσα τους 3 ομάδες επέμβασης, έγιναν "κατ΄οίκον έρευνες σε 11 σημεία του ισλαμιστικού κινήματος του Βερολίνου" και συνελήφθη ένας "τούρκος πολίτης, 41 ετών".

Παρόλα αυτά, η γερμανική αστυνομία δηλώνει ότι δεν έχει ενδείξεις που να επιβεβαιώνουν ότι τα πρόσωπα που αποτελούσαν στόχο των ερευνών προετοίμαζαν "επιθέσεις στη Γερμανία".

Ο Τούρκος που συνελήφθη,
θεωρείται ύποπτος ως επικεφαλής "ομάδας ισλαμιστών εξτρεμιστών στην οποία ανήκουν Τούρκοι και Ρώσοι με καταγωγή από την Τσετσενία και το Νταγκεστάν". Οι αρχές εκτιμούν ότι η ομάδα αυτή σκόπευε να διαπράξει "μια ιδιαίτερα βίαιη ενέργεια" στη Συρία. Όσο για τον συλληφθέντα, θεωρείται πως προετοίμαζε και στη συνέχεια υποστήριζε υλικά και οικονομικά τους υποψηφίους τζιχαντιστές.

"Δεν υπάρχει ένδειξη για προετοιμασία από την ομάδα αυτή επιθέσεων στην Γερμανία", επισήμανε η αστυνομία.

Η γερμανίδα καγκελάριος Αγγελα Μέρκελ δεσμεύτηκε χθες ενώπιον των βουλευτών της Μπούντεσταγκ να πολεμήσει τους ιδεολόγους της τρομοκρατίας "με όλα τα μέσα του κράτους δικαίου", αποτιώντας φόρο τιμής στα θύματα των επιθέσεων την περασμένη εβδομάδα στη Γαλλία στο όνομα του τζιχάντ.
Keywords
Τυχαία Θέματα