Βέλγοι πολίτες και σεσημασμένοι εγκληματίες: Τι γνωρίζουμε για τους αδελφούς ελ Μπακράουϊ

Οι δύο φερόμενοι βομβιστές αυτοκτονίας του αεροδρομίου των Βρυξελλών ήταν αδέλφια- οι Χαλίντ και Ιμπραχίμ ελ Μπακράουϊ, όπως μετέδωσε το βελγικό κρατικό κανάλι RTBF.

Ήταν Βέλγοι πολίτες και γνωστοί για τη μακρά εγκληματική δράση τους στην πρωτεύουσα του Βελγίου, ενώ πρόσφατα έγινε γνωστό ότι πιθανώς συνδέονταν με τις επιθέσεις του Νοεμβρίου στο Παρίσι.

Όπως σημειώνει σχετικά ο βρετανικός Guardian, εάν αποδειχθεί όντως
πως είχαν σχέσεις με τις επιθέσεις στο Παρίσι και τις πρόσφατες επιδρομές της αστυνομίας στις Βρυξέλλες, από τις οποίες κάποιοι διέφυγαν, θα πρόκειται για πολύ σημαντική εξέλιξη- καθώς εάν ανήκαν στον ίδιο πυρήνα τρομοκρατών με τους δράστες του Παρισιού, θα τεθούν σημαντικά ερωτήματα γύρω από την αποτελεσματικότητα των υπηρεσιών ασφαλείας (αστυνομία και υπηρεσίες πληροφοριών).

#TERRORISME Qui reconnait cet homme? https://t.co/9owjGthK3V pic.twitter.com/8X4srxk2Gm

Avis de recherche (@police_temoin) March 23, 2016

Οι αδελφοί ελ Μπακράουϊ ήταν από τις Βρυξέλλες και είχαν μακρύ ιστορικό δραστηριοποίησης στο οργανωμένο έγκλημα στο Βέλγιο, ενώ ήταν από τους υπόπτους που αναζητούνταν από τη βελγική αστυνομία μετά τις πρόσφατες αστυνομικές επιχειρήσεις.

#TERRORISME Qui reconnait cet homme? https://t.co/XNC9EBVzWZ pic.twitter.com/HmKuqkEJKa

Avis de recherche (@police_temoin) March 23, 2016

Ο ένας από τους δύο είχε νοικιάσει το διαμέρισμα στα νοτιοδυτικά των Βρυξελλών που η αστυνομία πραγματοποίησε επιδρομή την προηγούμενη Τρίτη, ακριβώς μια εβδομάδα πριν τις επιθέσεις στις Βρυξέλλες, όπου θεωρείται ότι είχε βρεθεί ο Σαλάχ Αμπντεσλάμ. Εκεί είχε βρεθεί βαρύς οπλισμός, καθώς και μια σημαία του Ισλαμικού Κράτους, ενώ ένα μέλος του πυρήνα που πραγματοποίησε τις επιθέσεις στο Παρίσι, ο Αλγερινός Μοχάμεντ Μπελκαΐντ, είχε σκοτωθεί από πυρά ελεύθερου σκοπευτή της αστυνομίας.

Ο ένας από τος αδελφούς ελ Μπακράουϊ θεωρείται επίσης ότι νοίκιασε ένα από τα κρησφύγετα της ομάδας των τζιχαντιστών του Παρισιού στο Σαρλερουά του Βελγίου, όπου είχαν συναντηθεί δύο εκ των δραστών πριν πάνε στο Παρίσι τον Νοέμβριο για τις επιθέσεις: Ο Αμπντελχαμίντ Αμπαούντ και ο Βιλάλ Χαντφί. Ακόμη, ένας από τους δύο αδελφούς θεωρείται ότι παρείχε πυρομαχικά και όπλα για τις επιθέσεις στο Παρίσι, σύμφωνα με το RTBF.

#TERRORISME Qui reconnait cet Homme? https://t.co/rYdyrBSJqF pic.twitter.com/PTLrd1OKeT

Avis de recherche (@police_temoin) March 22, 2016

Όσον αφορά στον τρίτο ύποπτο ο οποίος αναζητείται, τον Νατζίμ Λααχράουϊ, όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του βρετανικού Independent, καταζητείται από την αστυνομία από τη Δευτέρα, καθώς DNA του 25χρονου είχε βρεθεί σε σπίτια που χρησιμοποιήθηκαν από τους δράστες των επιθέσεων στο Παρίσι. Θεωρείται ότι είχε ταξιδέψει στην Ουγγαρία τον Σεπτέμβριο με τον Σαλάχ Αμπντεσλάμ.

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα