Βαρουφάκης: Η αγορά θα ομαλοποιηθεί αμέσως μετά τη συμφωνία. Οι συζητήσεις συνεχίζονται

Στην εκτίμηση ότι η αγορά θα ομαλοποιηθεί αμέσως μετά την επίτευξη συμφωνίας προέβη ο υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης, σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ, σημειώνοντας παράλληλα ότι τίποτα δεν έχει λήξει και οι συζητήσεις συνεχίζονται.
Ο κ. Βαρουφάκης επίσης επεσήμανε ότι στόχος είναι τη Δευτέρα η συμφωνία στο τραπέζι του Eurogroup, ενώ υποστήριξε ότι τα προβλήματα στο τραπεζικό σύστημα αντιμετωπίζονται.

Αναφερόμενος στις διαπραγματεύσεις, είπε ότι του κάνει εντύπωση η «πλήρης αναντιστοιχία»
μεταξύ όσων λέγονται κεκλεισμένων των θυρών και όσων ακούγονται σε συνεντεύξεις Τύπου. Αναφερόμενος στον Γερμανό υπουργό Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, είπε ότι η συνεργασία μεταξύ τους είναι ιδιαίτερα καλή, καθώς «καταλαβαίνει τι του λέω και καταλαβαίνω τι μου λέει». Παράλληλα, δήλωσε ότι το Eurogroup δεν είναι ιδανικό βήμα για ουσιαστικό διάλογο.

Βασικός στόχος τη Δευτέρα, σημείωσε, είναι να γίνει συζήτηση επί της βιωσιμότητας της λύσης, και εκτίμησε ότι τότε οι δανειστές θα έχουν λάβει το μήνυμά τους από τον λαό και θα είναι έτοιμοι για τη λύση, καθώς θα έχουν καταλάβει ότι «εννοούμε αυτό που είπαμε».
«Στις 25 Ιουνίου η πρόταση μας παρουσιάστηκε ως τελεσίγραφο. Αν δεχόμασταν την επόμενη ημέρα θα ετίθετο θέμα βιωσιμότητάς του» σημείωσε ο υπουργός Οικονομικών, προσθέτοντας ότι η επιλογή της ελληνικής πλευράς ήταν είτε να προσυπογράψει κάτι που ούτε η Γερμανία θεωρούσε βιώσιμο (όπως είχε επισημάνει και ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε) είτε να κάνει αυτό που έκανε. Από την εξαγγελία του δημοψηφίσματος και μετά, ο κ. Βαρουφάκης είπε ότι «έχουμε εισπράξει πολλές καλές προτάσεις από θεσμούς της Ευρώπης» και ότι το δημοψήφισμα έχει ενεργοποιήσει την Ευρώπη για τη λύση. Παράλληλα, εξέφρασε τη βεβαιότητά του ότι η Ευρώπη την τελευταία στιγμή ξέρει πώς να αποσπάσει μια λύση μέσα από τα «σαγόνια της αποτυχίας».

Όσον αφορά στο τι θα συμβεί από τη Δευτέρα και μετά σε περίπτωση «όχι», είπε ότι «παραμένουμε στην ίδια διαπραγματευτική γραμμή. Θα δεχτούμε και σκληρά μέτρα αρκεί το πλαίσιο να είναι βιώσιμο όσον αφορά στο χρέος και το αναπτυξιακό κομμάτι και το Grexit να βγει από την εικόνα».

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα