«Βάφτιζε» έξτρα παρθένο ελαιόλαδο το ηλιέλαιο για να θησαυρίζει

Assortment of olive oils on stainless steel countertop

«Το έγκλημα προσαρμόζεται ανάλογα με την εποχή» συνηθίζουν να λένε έμπειροι αξιωματικοί της Αστυνομίας και η σύλληψη ενός 48χρονου από τα στελέχη της Οικονομικής Αστυνομίας έρχεται να επιβεβαιώσει τη συγκεκριμένη ρήση.

Ο συλληφθείς έκανε εισαγωγή μεγάλων ποσοτήτων ηλιελαίου από τη Βουλγαρία και σε ένα υπόγειο εργαστήριο στο Ζεφύρι ανακάτευε το ηλιέλαιο με χρωστικές ουσίες, προκειμένου το μείγμα να μοιάζει με ελαιόλαδο. Συσκεύαζε το νέο προϊόν, κολλούσε ετικέτες διαφόρων εταιρειών με την ένδειξη «έξτρα παρθένο ελαιόλαδο» και το διοχέτευε στην αγορά της Αττικής.

Τα στελέχη της Οικονομικής Αστυνομίας εκμεταλλεύτηκαν μία πληροφορία, παρακολούθησαν τον 48χρονο και έκαναν έρευνα στο σπίτι του, στον υπόγειο αποθηκευτικό χώρο και το μίνι μάρκετ ιδιοκτησίας του όπου – μεταξύ άλλων- βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

-13.960- λίτρα ηλιέλαιο,

-6.332- λίτρα ουσίας που προσομοιάζει με ελαιόλαδο,

-70- λίτρα διάφανου υγρού με οσμή ελαιόκαρπου,

-720- κενά μεταλλικά δοχεία,

-1.750- ευρώ,

-2- οχήματα και

πλήθος αυτοκόλλητων ετικετών και εργαλεία πρόσμειξης.

Οι αστυνομικοί θεωρούν ότι οι ποσότητες αυτές ήταν για χρήση του τελευταίου δεκαημέρου, ενώ περιμένουν από το Γενικό Χημείο του Κράτους απάντηση για το πόσο ασφαλές για τον ανθρώπινο οργανισμό ήταν το μείγμα που πωλούσε ως ελαιόλαδο.

Keywords
Τυχαία Θέματα