Τζανακόπουλος: Το 70% της πρώτης κατοικίας στη χώρα προστατεύεται επαρκώς

Το 70% της πρώτης κατοικίας στη χώρα προστατεύεται επαρκώς, δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Όπως είπε ο κ. Τζανακόπουλος, μετά από διαπραγμάτευση, το πλαίσιο προστασίας της πρώτης κατοικίας δίνει τη δυνατότητα στα υπερχρεωμένα νοικοκυριά να ρυθμίσουν τα χρέη τους και όσο διαρκεί η ρύθμιση η πρώτη κατοικία προστατεύεται.

Παράλληλα τόνισε πως είναι διαφορετικό να εκπλειστηριάζονται βίλες αξίας 1 εκατ. ευρώ και διαφορετικό η πρώτη κατοικία μιας λαϊκής οικογένειας, συμπληρώνοντας ότι πρόκειται για πλειστηριασμούς με

υψηλότατα ποσά χρέους, και υψηλότατες αξίες των ακινήτων.

Δεν υπάρχει περίπτωση να βγει σε αναγκαστικό πλειστηριασμό καμία πρώτη κατοικία λαϊκής οικογένειας, υπογράμμισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, σημειώνοντας πως η κυβέρνηση προσπαθεί να προστατεύσει τους συμβολαιογράφους και τη διαδικασία των πλειστηριασμών και ταυτόχρονα να μην οξύνει τις εντάσεις.

Παράλληλα, ο κ. Τζανακόπουλος ανέφερε ότι η καταβολή του επιδόματος των 5.000 ευρώ στους πλημμυροπαθείς αρχίζει την Παρασκευή, με κατάθεση στους λογαριασμούς των δικαιούχων, ενώ το επίδομα των 8.000 ευρώ στις επιχειρήσεις θα δοθεί αμέσως μετά την καταγραφή των ζημιών. Ως προς το κοινωνικό μέρισμα, είπε πως θα κατατεθεί στους δικαιούχους στις 15 Δεκεμβρίου.

Αναφερόμενος στο ζήτημα που έχει προκύψει σχετικά με την πώληση βλημάτων στη Σαουδική Αραβία, είπε πως η «σκανδαλολογική τοξική συζήτηση που προκάλεσε η ΝΔ με ευθύνη και του αρχηγού της, καθοδηγούμενη από συγκεκριμένα εκδοτικά συμφέροντα, θεωρείται για εμάς λήξασα». Όπως σημείωσε, εκ μέρους της Σαουδικής Αραβίας δεν υπάρχει πλέον ενδιαφέρον, και αναμένεται η απόφαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την επιβολή εμπάργκο πώλησης όπλων στη Σαουδική Αραβία.

Σχετικά με το θέμα της αξιολόγησης, είπε πως θα κλείσει χωρίς νέα δημοσιονομικά μέτρα για το 2018, συμπληρώνοντας πως όλα όσα προβλέπονται στη διαδικασία της ολοκλήρωσης της τρίτης αξιολόγησης θα γίνουν έως τον Αύγουστο του 2018. Όπως είπε, υπάρχει πιθανότητα κατάληξης σε τεχνική συμφωνία έως το Eurogroup της 4ης Δεκεμβρίου. Σε κάθε περίπτωση τον Ιανουάριο θα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία της 3ης αξιολόγησης, εκτίμησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Keywords
Τυχαία Θέματα