Τu-22 Backfire: Το εμβληματικό ρωσικό βομβαρδιστικό που καταστράφηκε σε επίθεση με drone

.

Ένα βομβαρδιστικόTu-22M3 (γνωστό στη Δύση ως Backfire) καταστράφηκε σε πρόσφατη επίθεση με μη επανδρωμένο αεροσκάφος (drone) στην αεροπορική βάση Σόλτσι 2, νότια της Αγίας Πετρούπολης, την οποία οι ρωσικές αρχές αποδίδουν στην Ουκρανία.

Οι εικόνες από την καταστροφή του κυκλοφόρησαν αρχικά στο Telegram και μετά σε άλλες πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης, με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας να λέει πως ένα αεροσκάφος που δεν προσδιοριζόταν υπέστη ζημιές λόγω της επίθεσης με drone, το οποίο επλήγη αρχικά με πυρά ελαφρών όπλων. «Ως

αποτέλεσμα της τρομοκρατικής επίθεσης, ξέσπασε φωτιά...ένα αεροπλάνο υπέστη ζημιές» αναφέρεται σχετικά. Η ανάλυση των φωτογραφιών έδειξε ότι επρόκειτο για ένα Tu-22M3.

First pictures have emerged regarding the Ukrainian drone attack in the Soltsy-2 airbase. The Russian MoD initially claimed that one plane was only “damaged”, but pictures of this Tupolev Tu-22M3 speak a different language.

Source: https://t.co/Tlec0Df7TY#Russia#Ukraine… https://t.co/fL2E1aGW7apic.twitter.com/ip4sOE69eT

— (((Tendar))) (@Tendar) August 20, 2023

Η συγκεκριμένη βάση, όπως προαναφέρθηκε, είναι περίπου 185 χλμ από την Αγία Πετρούπολη και 500 χλμ δυτικά της Μόσχας, καθώς και πάνω από 660 χλμ βόρεια από τα σύνορα της Ρωσίας με την Ουκρανία. Οι επιθέσεις των δυνάμεων του Κιέβου με drones σε στόχους βαθιά στη Ρωσία έχουν αυξηθεί σημαντικά τους τελευταίους μήνες- συχνά στοχεύεται και η Μόσχα.

Geolocation by "CyberBoroshno" of fire at 58.130168, 30.325431 where an alleged

Keywords
Τυχαία Θέματα