Τσίπρας: Οφείλουν όλοι να σεβαστούν τον ελληνικό λαό

«Στο όνομα της Ευρώπης ο ελληνικός λαός κάνει θυσίες εδώ και επτά χρόνια, και αυτό οφείλουν όλοι να το σεβαστούν», δήλωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, από τη Θεσσαλονίκη.

«Οφείλουν όλοι να σεβαστούν τον ελληνικό λαό που κάνει θυσίες στο όνομα της Ευρώπης. Κρατάμε στις πλάτες μας την προσφυγική κρίση και πρέπει να υπάρξει ένας σεβασμός απ'όλους».

Δίνοντας απάντηση
στο γερμανικό υπουργείο Οικονομικών, το οποίο σχολίασε το μεσημέρι ότι έχει ζητήσει να αξιολογηθούν οι εξαγγελίες του πρωθυπουργού, συνδέοντας αυτές με την εφαρμογή των βραχυπρόθεσμων μέτρων για το χρέος, ο Αλέξης Τσίπρας σημείωσε ότι όσα αποφασίζονται είναι «απολύτως μέσα στο πλαίσιο της συμφωνίας, την οποία τηρούμε από την πλευρά μας, και το ίδιο αφείλουν να κάνουν και οι εταίροι. Γι αυτό θα συναντήσω αρχηγούς κρατών για να κλείσει η αξιολόγηση το συντομότερο δυνατό».

Ο πρωθυπουργός πρόσθεσε ότι το γεγονός πως το ελληνικό χρέος δεν είναι βιώσιμο το ξέρουμε ήδη και οφείλουν να το αναγνωρίσουν όλοι και επιτέθηκε σφοδρότατα στη ΝΔ.
«Δεν είναι παράλογο», είπε, «να ακούμε τα ίδια παράλογα επιχειρήματα από την πλευρά των πιο ακραίων δανειστών. Είναι μια κασέτα που ακούμε σε επανάληψη από την αντιπολίτευση στην Ελλάδα. Αυτή δεν είναι αντιπολίτευση, είναι ΔΝΤπολίτευση».

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα