Τσίπρας: «Δημοκρατική τομή» με το νέο Σύνταγμα

Αριστερό αποτύπωμα μέσα από μεγάλες αλλαγές στο κράτος και τους θεσμούς σχεδιάζει ο Αλέξης Τσίπρας σύμφωνα με όσα είπε στην συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ.

«Η χώρα έχει ανάγκη από μια βαθιά δημοκρατική τομή», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός καλώντας τα μέλη του κεντρικού καθοδηγητικού οργάνου του κόμματος να ξεκινήσουν και να συμμετέχουν «σε μία πλατιά διαδικασία διαλόγου με
στόχο ένα νέο Σύνταγμα με χρονικό ορίζοντα το 2021».

«Η Αριστερά δεν μπορεί να καταγραφεί απλώς ως μια δύναμη καλύτερης διαχείρισης της κρίσης», είπε ο Αλ. Τσίπρας θέτοντας τους στόχους της αναθεώρησης:

-κατοχύρωση των δημοκρατικών και κοινωνικών δικαιωμάτων

-κατοχύρωση της ελευθερίας και της δημοκρατίας

-προστασία των δημόσιων αγαθών.

«Η πρώτη κυβέρνηση της Αριστεράς οφείλει να αφήσει αποτύπωμα διεκδίκησης μεγάλων αλλαγών στο κράτος, το πολιτικό σύστημα, στους θεσμούς», υπογράμμισε ο Αλ. Τσίπρας, ο οποίος επεσήμανε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει λαϊκή εντολή να προχωρήσει στις αλλαγές και μάλιστα του δόθηκε η εντολή τρεις φορές.

«Οι εκλογές του περασμένου Γενάρη ήταν μια μεγάλη τομή που ανέδειξαν την επιθυμία μεγάλου μέρους του ελληνικού λαού να γυρίσουμε σελίδα ως χώρα», είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε ότι ακολούθησαν άλλες δύο εντολές μετά από εκείνη του Γενάρη για σκληρή διαπραγμάτευση: α) ακολούθησε το δημοψήφισμα του Ιουλίου που «αποτέλεσε ιστορική τομή γιατί κατέγραψε την επιθυμία του λαού για τομή με το παλιό» και β) ου εκλογές του Σεπτέμβρη όπου «οι πολίτες μας έδωσαν εκ νέου την εντολή να τελειώσουμε με το παλιό».

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα