Τσεντεβίτα - Ολυμπιακός 70-83

Δεν καταλαβαίνει από απώλειες ο Ολυμπιακός. Παρά το γεγονός ότι έπαιξε χωρίς τους Σπανούλη και Πρίντεζη ο πρωταθλητής Ελλάδας επικράτησε με 83-70 της Τσεντεβίτα στην Κροατία. Μορφές οι Παπαπέτρου και Χάντερ.

Χωρίς Σπανούλη και Πρίντεζη ο Ολυμπιακός δεν είχε πολλές επιλογές. Δεκτόν. Αυτό βέβαια δεν σήμαινε ότι έπρεπε να απέχει από τα αμυντικά του καθήκοντα.
Απείχε όμως, ειδικά στο πρώτο δεκάλεπτο κατά το οποίο ο Τσεντεβίτα σούταρε 5/11 τρίποντα και πέτυχε 24 πόντους (24-21).

Η εικόνα των παικτών του Ολυμπιακού να δέχονται καλάθι στο ανοιχτό γήπεδο μετά από δικό τους καλάθι(!) δεν άρεσε φυσικά στον Γιάννη Σφαιρόπουλο. Με τις φωνές του Ελληνα κόουτς, η αμυντική συμπεριφορά των "ερυθρόλευκων" βελτιώθηκε και το στοιχείο αυτό, σε συνδυασμό με τα κερδισμένα επιθετικά ριμπάουντ και τον οίστρο του Χάντερ έφεραν τον Ολυμπιακό μπροστά στο σκορ στο 17' (35-36) και στο τέλος του ημιχρόνου (40-41).

Με τον Αθηναίου και τον Παπαπέτρου να συνδέονται με το αντίπαλο καλάθι στις αρχές του τρίτου δεκαλέπτου, ο Ολυμπιακός απέκτησε για πρώτη φορά διαφορά (43-55) την οποία συντήρησε με συνέπεια καθ' όλη τη διάρκεια της περιόδου. Η Τσεντεβίτα από την πλευρά της έχανε τη μάχη των ριμπάουντ και μαζί το έδαφος κάτω από τα πόδια της.

Ο Ολυμπιακός συνέχισε το ίδιο δυναμικά μέχρι το τέλος. Ο Παπαπέτρου και ο Αθηναίου έσυραν και πάλι το συρτάκι του σκοραρίσματος για να διατηρηθεί η διαφορά σε ικανοποιητικό επίπεδο (58-66, 61-69) για να έρθει το τελικό χτύπημα από τον Χάντερ και τον Μάντζαρη για το 64-79 που ουσιαστικά έριξε τους τίτλους τέλους στο ματς.

Ο άνθρωπος του αγώνα

Ωριμάζει μήνα με το μήνα ο Ιωάννης Παπαπέτρου. Ο Ελληνας φόργουορντ είχε περισσότερες ευθύνες την Πέμπτη λόγω των απωλειών αλλά ανταποκρίθηκε εξαιρετικά με 16 πόντους και 8 ριμπάουντ. Το μεγάλο κέρδος του Ολυμπιακού στο ματς μαζί με τον Αγραβάνη.

Το φύλλο αγώνα

Ο Ολυμπιακός αν μην τι άλλο εκπλήσσει ευχάριστα με το βάθος αλλά και την ποιότητα του ρόστερ του. Σίγουρα η Τσεντεβίτα δεν είναι κάποιο πολύ μεγάλο μέγεθος αλλά το να επικρατείς χωρίς τρεις βασικούς δεν είναι ποτέ εύκολο. Ο Σφαιρόπουλος παρουσιάζει μία ομάδα έτοιμη ακόμα και στο 15ο παίκτη της, γεγονός σαφώς αξιοσημείωτο.

Τα δεκάλεπτα: 24-21, 40-41, 56-64, 70-83

Τσεντεβίτα: Πούλεν 13 (1), Ουάιτ 12 (1), Μπάμπιτς 10 (2), Ζγκάνετς 2, Ουόλκερ 5 (1), Μούσα 3 (1), Μπιλάν 10, Γκόρντιτς 9 (1), Ζόριτς, Αράποβιτς 6.

Ολυμπιακός: Χάντερ 19, Παπαπέτρου 16 (2), Στρόμπερι 8, Τσαϊρέλης 4, Μιλουτίνοφ 2, Αγραβάνης 11 (1), Μάντζαρης 12 (3), Χάκετ, Λοτζέσκι 2, Αθηναίου 9 (3).

Πηγή: Contra.gr

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα