Τσαβούσογλου: Στα όρια της υποστήριξης των συνομοτών του πραξικοπήματος η κριτική για τη μεταχείρισή τους

Η κριτική που ασκείται από άλλες χώρες σχετικά με την μεταχείριση εκ μέρους της Τουρκίας των φερόμενων συνωμοτών του πραξικοπήματος ισοδυναμεί σχεδόν με υποστήριξη προς την αποτυχημένη απόπειρα ανατροπής της κυβέρνησης, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Την ώρα που οι περισσότεροι από τους συμμάχους της Τουρκίας στάθηκαν στο πλευρό της κυβέρνησης, διατυπώθηκε «απαράδεκτη» κριτική σχετικά με τα νομικά μέτρα που ελήφθησαν και τις διώξεις που ασκήθηκαν σε βάρος των φερόμενων υποκινητών του στρατιωτικού πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου, επισήμανε
ο Τσαβούσογλου σε μια ανακοίνωση που διανεμήθηκε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

«Καταδικάζουμε με σθένος και απορρίπτουμε τις δηλώσεις μέσω των οποίων εκφράζονται υπόνοιες ότι οι αξίες του κράτους δικαίου θα μπορούσαν να παραβιαστούν και οι πολιτικοί αντίπαλοι να αντιμετωπιστούν αυθαίρετα», υπογράμμισε ο ίδιος.

Our primary expectation from the EU &our allies is to support the democratic process in Turkey and strongly condemn the coup attempt.

— Mevlüt Çavuşoğlu (@MevlutCavusoglu) July 18, 2016

Turkey will never compromise on human rights, rule of law and democracy.

— Mevlüt Çavuşoğlu (@MevlutCavusoglu) July 18, 2016

Therefore, no one including @JHahnEU can prejudge the ongoing legal process regarding the bloody coup attempt in Turkey.

— Mevlüt Çavuşoğlu (@MevlutCavusoglu) July 18, 2016

Νωρίτερα ο κ. Τσαβούσογλου είχε χαρακτηρίσει μέσω Twitter ως απαράδεκτες τις δηλώσεις του Επιτρόπου για την Πολιτική Γειτονίας και τη Διεύρυνση, Γιόχανες Χαν οποίος είχε υπογραμμίσει πως «Φαίνεται τουλάχιστον ότι κάτι είχε προετοιμαστεί. Οι κατάλογοι είναι διαθέσιμοι κι αυτό υποδεικνύει ότι ήταν προετοιμασμένοι για να χρησιμοποιηθούν σε κάποιο στάδιο».

Τέτοιου είδους τοποθετήσεις είναι «απαράδεκτες» υπογράμμισε ο Τσαβούσογλου και συνέχισε τονίζοντας, «Φαίνεται πως ο Χαν απέχει πολύ από το να κατανοεί απολύτως όσα συμβαίνουν στην Τουρκία. Η πρωταρχική μας προσδοκία από την ΕΕ και τους συμμάχους μας είναι να υποστηρίξουν τη δημοκρατική διαδικασία στην Τουρκία και να καταδικάσουν απερίφραστα την απόπειρα πραξικοπήματος».

(Mε πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ)

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα