Τρεις μήνες από την εκτέλεση Καραϊβάζ - Ποια τα στοιχεία της έρευνας

Τρεις μήνες συμπληρώνονται σήμερα από την εκτέλεση του αστυνομικού συντάκτη, Γιώργου Καραϊβάζ, λίγα μέτρα μακριά από το σπίτι του, στον Άλιμο. Οι έρευνες για την εξιχνίαση της δολοφονίας συνεχίζονται κάτω από άκρα μυστικότητα.

Η ομάδα του Τμήματος Ανθρωποκτονιών, που έχει αναλάβει την υπόθεση από την πρώτη στιγμή, θεωρεί δεδομένο με τα στοιχεία που υπάρχουν –μέχρι αυτήν την ώρα- ότι το κίνητρο της δολοφονίας δεν ήταν οι προσωπικές οικονομικές διαφορές. Και το υποστηρίζουν αυτό, καθώς όσο και να έχουν ερευνήσει τα οικονομικά του θύματος δεν έχουν εντοπίσει καμία ύποπτη συναλλαγή, αλλά ούτε

και κάποιο χρέος, το οποίο να μην δικαιολογείται και θα μπορούσε να οπλίσει το χέρι των δραστών.

Αντίθετα θεωρούν ως πιο πιθανό το κίνητρο να πηγάζει από την επαγγελματική δραστηριότητα του θύματος και μάλιστα να πρόκειται για ένα πληρωμένο συμβόλαιο με διαφορετικούς ηθικό και φυσικούς αυτουργούς.

Οι ερευνητές της Ασφάλειας δίνουν ιδιαίτερο βάρος στα στοιχεία, που έχουν προκύψει, για τον εντοπισμό των δύο εκτελεστών που το μεσημέρι της 9ης Απριλίου προσέγγισαν τον Γιώργο Καραϊβάζ με το δίκυκλο και ο συνεπιβάτης άνοιξε πυρ εναντίον του, τραυματίζοντάς τον θανάσιμα.

Οι αστυνομικοί του Τμήματος Ανθρωποκτονιών κρατούν μυστικά όσα στοιχεία έχουν στη διάθεσή τους για τους δολοφόνους. Δεν αποκαλύπτουν ούτε καν, εάν τελικά κατάφεραν να εντοπίσουν το δίκυκλο που χρησιμοποίησαν, ή εάν έχουν χαρτογραφήσει πλήρως το δρομολόγιο που ακολούθησαν για να φθάσουν στον Άλιμο και να διαφύγουν.

Είναι ξεκάθαρο, όμως, πως τα στοιχεία που έχουν, δεν είναι αρκετά για να τους οδηγήσουν στην ταυτοποίησή τους και την εξιχνίαση, τουλάχιστον αυτήν την ώρα.

Συνολικά συγκέντρωσαν και ανέλυσαν περισσότερα από εκατό βίντεο από κάμερες ασφαλείας. Οι εικόνες τους, μαζί με δεκάδες μαρτυρίες, τηλεφωνικές επικοινωνίες και εκατοντάδες πληροφορίες ακόμα είναι στο τραπέζι των στελεχών της Ασφάλειας. Δεδομένα που χρειάζονται χρόνο, όπως λένε, προκειμένου να αναλυθούν και να δώσουν αποτέλεσμα.

ΠΡΙΝ ΦΥΓΕΤΕΣτα 23 έτη ο μέσος όρος των νέων κρουσμάτων κορονοϊού, πονοκέφαλος η διασπορά στη διασκέδασηΑρνήθηκε να απαντήσει σε ερωτήσεις της ανακρίτριας ο Δημήτρης ΛιγνάδηςΠροκαταρκτική εξέταση για το κορονοπάρτι σε beach bar στον Αλιμο
Keywords
Τυχαία Θέματα
Τρεις, Καραϊβάζ - Ποια,treis, karaivaz - poia