Τρεις ακόμα υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησαν επίδομα ενοικίου. Τι λένε οι ίδιοι

Νέα στοιχεία για την υπόθεση του επιδόματος ενοικίου βλέπουν το φως της δημοσιότητας μετά την παραίτηση της Ράνιας Αντωνοπούλου από τη θέση της αναπληρώτριας υπουργού Εργασία η οποία είχε επιδοτηθεί με 23.000 ευρώ για την ενοικίαση διαμερίσματος στο Κολωνάκι.

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, που φέρνει στη δημοσιότητα και τα σχετικά έγγραφα, τρία ακόμα μέλη των κυβερνήσεων ΣΥΡΖΙΖΑ έχουν αιτηθεί να λάβουν επίδομα ενοικίου. Πρόκειται για τον πρώην

αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Δημήτρη Μαρδα, τον αναπληρωτή υπουργό για Έρευνα και Καινοτομία στο υπουργείο Παιδείας Κωνσταντίνο Φωτάκη, και τον πρώην υφυπουργό Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτη Σγουρίδη.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο κ. Κώστας Φωτάκης, για τον οποίο σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ εγκρίθηκε το ποσό των 5.000 ευρώ, δήλωσε ότι ναι μεν αιτήθηκε να λάβει τα χρήματα ωστόσο αυτά δεν τα εισέπραξε ποτέ. «Ουδέποτε πήρα επιδότηση ενοικίου η οποιασδήποτε άλλη δαπάνης αυτό δεν έχει να κάνει με ενοίκιο αλλά με έξοδα κίνησης που ουδέποτε έχω χρησιμοποιήσει» είπε και συνέχισε: «Μένω σε σπίτι του γιου μου στην Αθήνα και ουδέποτε χρησιμοποιήθηκε αυτή η πίστωση».

«Όταν είχα αμφιβολία στο πού θα μείνω είχε γίνει αυτή η αίτηση. Το γεγονός είναι ότι δεν έχω κάνει ποτέ χρήση», εξήγησε επίσης τονίζοντας ότι «το χαρτί δεν είναι για ενοίκιο αλλά για δαπάνες διαμονής». «Δεν έχω πάρει χρήματα ούτε για μια διανυκτέρευση σε ξενοδοχείο», τόνισε ο κ. Φωτάκης.

Τα παραπάνω επαναλαμβάνει ο κ. Φωτάκης και σε ανακοίνωσή του:

«Ο Aναπληρωτής Υπουργός Έρευνας και Καινοτομίας Κώστας Φωτάκης με αφορμή τη δημοσίευση πληροφορίας ότι έκανε χρήση επιδότησης ενοικίου δηλώνει ότι ουδέποτε έλαβε οποιοδήποτε χρηματικό ποσό για δαπάνες διαμονής ή ενοικίου».

Για τον κ. Σγουρίδη είχε εγκριθεί το ποσό των 7.000 ευρώ ωστόσο ο ίδιος αναφέρει ότι έχει λάβει συνολικά το ποσό των 350 ευρώ.

«Πήρα 350 ευρώ ευρώ το μήνα για επτά μήνες για ενοικιαζόμενο δωμάτιο στο οποίο έμενα. Μπορεί να έχει υπάρξει η δαπάνη αλλά για να εκταμιευθεί πρέπει να φέρεις απόδειξη του ενοικίου σου. Από τη στιγμή που υπήρχε ο νόμος έκανα αίτηση και πήρα το ποσό που ήταν 350 ευρώ συνολικά», εξήγησε.

Τέλος, όσον αφορά στον κ. Μάρδα, σύμφωνα με τα έγγραφα που δεσμεύθηκαν στον λογαριασμό του για την περίοδο που ήταν αναπληρωτής ΥΠΟΙΚ 3.900 ευρώ.

Δείτε την απόφαση για τον κ. Σγουρίδη πατώντας εδώ.

Δείτε την απόφαση για τον κ. Μάρδα πατώντας εδώ.

Ανακοίνωση Μάρδα

Ο πρώην αν. υπουργός Οικονομικών στην πρώτη κυβέρνηση Τσίπρα και πρώην υφυπουργός Εξωτερικών κατά την παρούσα κυβερνητική θητεία μέχρι τον ανασχηματισμό του 2016, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, προέβη σήμερα σε γραπτή δήλωση για το θέμα, το οποίο προέκυψε σχετικά με το επίδομα ενοικίου των εξωκοινοβουλευτικών υπουργών και υφυπουργών, που ψηφίσθηκε από τη Βουλή.

Δηλώνει ότι τα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια όφειλαν να ληφθούν υπόψη στην εφαρμογή της διάταξης και εφόσον κρίνεται σκόπιμο, να καταργηθεί η σχετική ρύθμιση.

Αναφέρει δε επίσης, ότι η ισχύουσα διάταξη αποσκοπούσε στην ισότιμη μεταχείριση και μόνον, ως προς την αποζημίωση ενοικίου, μεταξύ των εξωκοινοβουλευτικών μελών της κυβέρνησης εκτός Αττικής και των υπουργών - βουλευτών και σημειώνει ότι και στην περίπτωση των βουλευτών αποδεκτών της επιδότησης ενοικίου, δεν ισχύουν εισοδηματικά ή περιουσιακά κριτήρια.

Τέλος, ο κ. Μάρδας επαναμβάνει ότι όταν ένας νόμος στην εφαρμογή του κρίνεται ακατάλληλος, οφείλουμε να τον διορθώσουμε ή και να τον καταργήσουμε.

Σε κάθε περίπτωση, δηλώνει ότι ως εξωκοινοβουλευτικός υπουργός, από τον Φεβρουάριο έως τον Αύγουστο 2015, έλαβε την προβλεπόμενη από το νόμο επιδότηση ενοικίου, «την οποία εύλογα προτίθεται να επιστρέψει».

Keywords
Τυχαία Θέματα