Τουρκικό ΥΠΕΞ: Είμαστε αποφασισμένοι να προχωρήσουμε με τις γεωτρήσεις

Η Τουρκία είναι αποφασισμένη να συνεχίσει με τις έρευνες και γεωτρήσεις που έχει εξαγγείλει στην ανατολική Μεσόγειο, δήλωσε ο εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών, Χαμί Αξόι, σε ανακοίνωση την Τρίτη.

«Οι νέες αδειοδοτημένες περιοχές για τις οποίες υπέβαλε αίτηση η Turkish Petroleum (ΤΡΑΟ), σχετικά με δραστηριότητες εξερεύνησης και γεωτρήσεων, βρίσκονται εντός της τουρκικής υφαλοκρηπίδας, όπως δηλώθηκε στον ΟΗΕ. Η Τουρκία θα συνεχίσει με αποφασιστικότητα να ασκεί

τα κυριαρχικά της δικαιώματα στην περιοχή που έχουμε επανειλημμένα ανακοινώσει. Είμαστε πλήρως αποφασισμένοι να προστατέψουμε τα δικαιώματά μας και τα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων στην ανατολική Μεσόγειο. Από αυτή την άποψη, οι δραστηριότητες σεισμικών ερευνών και γεωτρήσεών μας διεξάγονται σύμφωνα με το σχέδιο που έχει συνταχθεί».

Λίγο αργότερα, σε συνέχεια σχετικής ανακοίνωσης του τουρκικού υπουργείου ο Γενικός Διευθυντής του Υπ. Εξωτερικών της Τουρκίας, Σαγαταϊ Ερτσίγες, με ανάρτησή του στο Twitter, δημοσιοποίησε την οριοθέτηση που έχει υποβάλει στον ΟΗΕ η Τουρκία καθώς και τις περιοχές (οικόπεδα) για τις οποίες η κρατική τουρκική πετρελαϊκή εταιρία έχει ζητήσει τη χορήγηση αδειών έρευνας.

With regard to @MFATurkey statement QA-43

Keywords
Τυχαία Θέματα