Τουλάχιστον 400 εκτελέσεις στην Παλμύρα

Μαχητές του Ισλαμικού Κράτους προέβησαν σε τουλάχιστον 400 εκτελέσεις στην Παλμύρα, από την κατάληψη της αρχαίας πόλης στη Συρία πριν τέσσερις ημέρες, μετέδωσαν τα συριακά κρατικά ΜΜΕ.

Όπως αναφέρει το Reuters, δεν ήταν δυνατόν να επιβεβαιωθούν οι αναφορές αυτές, ωστόσο ήταν σύμφωνες με πληροφορίες από ακτιβιστές ότι οι ισλαμιστές έχουν αρχίσει τις εκτελέσεις από τότε που κατέλαβαν την πόλη από τις κυβερνητικές δυνάμεις.

«Οι
τρομοκράτες σκότωσαν πάνω από 400 άτομα...και παραμόρφωσαν τα πτώματα, με την πρόφαση ότι είχαν συνεργαστεί με την κυβέρνηση και δεν είχαν υπακούσει σε εντολές», αναφέρθηκε από το συριακό ειδησεογραφικό πρακτορείο, το οποίο επικαλέστηκε κατοίκους στο εσωτερικό της πόλης. Παράλληλα, επισημάνθηκε ότι οι περισσότεροι ήταν εργαζόμενοι του κράτους, περιλαμβανομένης της επικεφαλής του νοσηλευτικού τμήματος του νοσοκομείου και όλα τα μέλη της οικογένειάς της.

Υποστηρικτές του Ισλαμικού Κράτους ανέβασαν στο Ίντερνετ βίντεο όπου μαχητές φαίνονται να πηγαίνουν από δωμάτιο σε δωμάτιο σε κυβερνητικά κτίρια, ψάχνοντας για στρατιώτες και κατεβάζοντας φωτογραφίες του προέδρου Άσαντ και του πατέρα του. Ακτιβιστές ανέφεραν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι εκατοντάδες πτώματα- θεωρείται ατόμων πιστών στην κυβέρνηση- ήταν στους δρόμους.

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα