Τώρα μπορείς να πιεις specialty coffee σε κάψουλα στο σπίτι

O espresso, το αγαπημένο ρόφημα εκατομμυρίων ανθρώπων στον κόσμο, μετρά λίγα περισσότερα από 100 χρόνια ζωής, όταν στις αρχές του 20ου αιώνα ένας νεαρός Μιλανέζος ονόματι Luigi Bezzera δημιούργησε την πρώτη μηχανή espresso. Ο νέος, πολύ διαφορετικός καφές διαδόθηκε αστραπιαία στην Ιταλία και σταδιακά ταξίδεψε σε όλο τον κόσμο. Στην Ελλάδα,

παρόλο που ήρθε περίπου τη δεκαετία του ’50, για χρόνια σερβίρονταν μόνο σε ελάχιστα στέκια καλλιτεχνών, κοσμικών και διανοούμενων.

Όμως, τη δεκαετία του ’90 οι παραλλαγές του Freddo Espresso και του Freddo Cappuccino ήρθαν για να αλλάξουν αλματωδώς το τοπίο του καφέ στην Ελλάδα. Ο espresso έγινε η πρώτη και τελευταία επιλογή χιλιάδων Ελλήνων, αντικαθιστώντας σχεδόν οποιοδήποτε άλλο καφέ.

Σήμερα μπορούμε να απολαύσουμε τον καφέ μας οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας όχι μόνο έξω, αλλά και από την άνεση του σπιτιού μας, χάρη στις κάψουλες.
Και όχι έναν οποιοδήποτε καφέ espresso, αλλά πλέον έναν εκλεκτό specialty καφέ.
Πρόκειται δηλαδή, για έναν καφέ εξαιρετικής ποιότητας που καλλιεργείται σε τέλειες κλιματολογικές και εδαφικές συνθήκες, επεξεργάζεται με τον καλύτερο τρόπο και τέλος παρασκευάζεται από ανθρώπους με εξειδικευμένες γνώσεις. Αυτό το οφείλουμε στην ελληνική εταιρεία Kudu Coffee Roasters που σκοπός της είναι να προσφέρει ανώτερης ποιότητας καφέ από όλες τις γωνίες του κόσμου κάθε στιγμή.

Οι ποικιλίες του καφέ επιλέγονται προσεκτικά και μετά από γευστικές δοκιμές από την έμπειρη ομάδα της Kudu Coffee Roasters. Μόλις φτάσουν στην Ελλάδα καβουρδίζονται καταλλήλως ανάλογα με τον τύπο του καφέ που ζητείται.

Η Kudu Coffee Roasters μέχρι τώρα έχει λάβει σημαντικές διακρίσεις σε εγχώριους και διεθνείς διαγωνισμούς και όπως φαίνεται θα προσφέρει το δικό της λιθαράκι στην εξέλιξη του espresso στην Ελλάδα, αφού έρχεται δυναμικά να βάλει τον specialty καφέ στην καθημερινότητά μας, στα ντουλάπια του σπιτιού μας και όχι μόνο στις καφετέριες.

Μπορεί μέχρι τώρα να είχε τύχει να δοκιμάσεις τον καφέ τους σε ψαγμένα μαγαζιά στην Αθήνα, όμως πλέον στο eshop τους μπορείς να βρεις εκλεκτό specialty καφέ καβουρδισμένο για espresso σε συσκευασίες των 250gr, αλλά και σε αεροστεγείς εύχρηστες κάψουλες συμβατές με τις μηχανές Nespresso®. Η ομάδα της Kudu Coffee Roasters θέλησε να καλύψει το ποιοτικό κενό που υπήρχε στη βιομηχανία της κάψουλας και να ανεβάσει ψηλά τον πήχη στην κατανάλωση καφέ ακόμη και στο σπίτι.

Με τις νέες specialty κάψουλεςθα μπορούμε να έχουμε το πιο εύκολο, γρήγορο και γευστικό espresso που ήπιαμε ποτέ στο σπίτι ανά πάσα στιγμή. Από το πρωί που μετά δυσκολίας ανοίγουμε το μάτι για να πατήσουμε το κουμπί της μηχανής μέχρι το απόγευμα που το “θέλουμε το καφεδάκι μας”. Ένας απολαυστικός ποιοτικός καφές στο σπίτι δεν είναι πια “ουτοπία”.

Υπάρχουν 4 διαφορετικές κάψουλες με single origin ποικιλίες που έρχονται από φάρμες στην Κένυα, την Αιθιοπία, την Κολομβία και τη Βραζιλία. Η κάθε κάψουλα διαφέρει ως προς την ένταση, η οποία εξαρτάται από το βαθμό του καβουρδίσματος, το σώμα, το άρωμα και τη γεύση του καφέ. Οι κάψουλες από την Κένυα και την Αιθιοπία έχουν περισσότερο φρουτένιες γεύσεις, ενώ οι κάψουλες από την Κολομβία και τη Βραζιλία αφήνουν μια σοκολατένια επίγευση.

Και για όσους δυσκολευόμαστε να διαλέξουμε, υπάρχει τοtasting pack, που περιέχει και οι τέσσερις single origin καφέδες σε κάψουλες για να τους δοκιμάσουμε και να βρούμε ποιος ταιριάζει στις γεύσεις μας.

Όλες τις κάψουλες θα τις βρειςεδώ

Keywords
Τυχαία Θέματα