Τοποθετούνται ηχοπετάσματα 10 χλμ. στη γραμμή τρένου στη Λάρισα

.

Είχε προαναγγελθεί από το 2022 η τοποθέτηση ηχοπετασμάτων κατά μήκος της γραμμής του τρένου, στη Λάρισα, προκειμένου να λυθεί ένα μεγάλο πρόβλημα ασφάλειας στην πόλη της Θεσσαλίας.

Μάλιστα, υπογράφηκε σχετική σύμβαση μεταξύ του προέδρου και διευθύνοντα συμβούλου του ΟΣΕ, Σπύρου Πατέρα και του περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστού, για την τοποθέτηση ηχοπετασμάτων σε συνολικό μήκος 10 περίπου χιλιομέτρων. Το έργο, συνολικού προϋπολογισμού ένταξης

5.999.324 ευρώ, χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014-2020, με δικαιούχο και φορέα υλοποίησης τον ΟΣΕ.

.

 Αντικείμενο του έργου είναι η κατασκευή ηχοπετασμάτων σε τμηματικές θέσεις του σιδηροδρομικού διαδρόμου και εντός του αστικού ιστού της πόλης της Λάρισας, από το Σταθμό του Μεζούρλου έως μετά τη γέφυρα του Πηνειού ποταμού, από την Χ.Θ. 343+200 έως Χ.Θ. 348+200 του σιδηροδρομικού διαδρόμου.

Στο μήκος αυτό περιλαμβάνονται δύο σιδηροδρομικοί σταθμοί, Σ.Σ. Μεζούρλο και Σ.Σ. Λάρισας, τρεις ισόπεδες οδικές διαβάσεις (στην οδό Βόλου, στην οδό Καραγάτση και στην οδό Αγιάς), υπόγειες διαβάσεις πεζών, δύο πεζογέφυρες καθώς και το τεχνικό του ποταμού Πηνειού.

.

Στα σημεία όπου από τη μελέτη θορύβου που εκπονήθηκε και εγκρίθηκε (ΥΠΕΝ – ΟΣΕ) δεν προκύπτει απαίτηση τοποθέτησης ηχοπετάσματος, προβλέπεται η κατασκευή περίφραξης.

Η επιλογή των θέσεων τοποθέτησης ηχοπετασμάτων, κατά μήκος των ορίων του σιδηροδρομικού άξονα, όπου υπάρχουν οικιστικές ή άλλες ευαίσθητες χρήσεις, γίνεται προκειμένου να επιτευχθεί προστασία του ακουστικού περιβάλλοντος από την επιρροή του σιδηροδρομικού θορύβου.

Επίσης, θα τοποθετηθεί περίφραξη σε άλλες θέσεις, αντικαθιστώντας τη φθαρμένη.

Τα ηχοπετάσματα και οι περιφράξεις τύπου ASCO, εδράζονται επί στηθαίου από προκατασκευασμένο σκυρόδεμα που δρα επίσης ηχοαπορροφητικά.

«Με στρατηγική και συντονισμένη προσπάθεια καταφέραμε να ξεπεράσουμε εμπόδια και γραφειοκρατικές διαδικασίες και να φτάσουμε στην υπογραφή, από τον ΟΣΕ, της σύμβασης ενός μοναδικού, πρωτοποριακού έργου που δίνει λύση σε ένα μεγάλο πρόβλημα ασφάλειας στην πόλη της Λάρισας», ανέφερε ο Κώστας Αγοραστός.

ΠΡΙΝ ΦΥΓΕΤΕ...Ο γνωστός συλλέκτης, Βλάσης Φρυσίρας, δοκιμάζεται στη ζωγραφική με όψεις της θηλυκότηταςΚηδεία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σήμερα και αύριο στην ΑθήναΠούτιν: «Θετική η δυναμική» της ρωσικής επίθεσης στην Ουκρανία
Keywords
Τυχαία Θέματα