Τον... Μάιο αρχίζει το καλοκαίρι του Ολυμπιακού!

Είτε προκριθεί, είτε δεν προκριθεί στον τελικό του Κυπέλλου, η διοίκηση του Ολυμπιακού έχει αποφασίσει να προχωρήσει άμεσα, από τις αρχές του επόμενου μήνα, στην πρόσληψη ενός ξένου προπονητή και ενίσχυση του ρόστερ.

Δύο εβδομάδες και κάτι έμειναν για να ξεκινήσει το… καλοκαίρι του Ολυμπιακού. Από τον
Μάιο θα αρχίσει η περίοδος για τους "ερυθρόλευκους" που θα φουλάρουν τις… μηχανές και θα μπουν σε μία διαδικασία να εξετάσουν τις διάφορες περιπτώσεις παικτών που έχουν ήδη στα χέρια τους, για να ξεκινήσουν την ενίσχυση του ρόστερ.

Πώς είχε αποκτηθεί ο Φιγκέιρας μέσα στον Μάιο πέρσι; Κάπως έτσι σκοπεύουν να κινηθούν και φέτος στον Ολυμπιακό. Ο στόχος τους είναι να ανέβει η ομάδα στα βουνά του Ζέεφελντ και να έχει εκεί κατά βάση τους παίκτες που υπολογίζονται αρχικά για τα προκριματικά του Ιουλίου.

Προτού προχωρήσουμε στην επόμενη μέρα, ας κάνουμε μία στάση στο "τώρα". Ο Ολυμπιακός γνώρισε την ήττα από την ΑΕΚ στο Καραϊσκάκη με 1-2. Θα χρειαστεί να βάλει δύο γκολ περισσότερα από τον "Δικέφαλο" στο ΟΑΚΑ για να προκριθεί ή να κερδίσει με 2-3, 3-4, κ.ο.κ.

Ο φετινός Ολυμπιακός έχει αποδείξει ότι εκτός έδρας είναι σαν να μην… βγαίνει ποτέ στο γήπεδο. Τι έχει να επιδείξει η ομάδα του Πειραιά στα ντέρμπι της Τούμπας, της Λεωφόρου και του ΟΑΚΑ στο πρωτάθλημα; Μόνο ένα καλό πρώτο τέταρτο στην Θεσσαλονίκη. Τίποτα άλλο…

Οι "ερυθρόλευκοι" βεβαίως υποστηρίζουν ότι θα πάνε στο ΟΑΚΑ στις 26 του μηνός για να πάρουν την πρόκριση, αναγνωρίζοντας ότι έχουν να ανέβουν "Γολγοθά". Πιστεύουν ότι μπορούν να πετύχουν την ανατροπή και να αφήσουν σύξυλους τους οπαδούς της ΑΕΚ που θα γεμίσουν το Ολυμπιακό Στάδιο.

Απλώς, το… κακό για τους πρωταθλητές στην όλη ιστορία, είναι ότι η φετινή τους εικόνα δεν είναι ικανή για να υπάρχει μία αισιοδοξία στις τάξεις του κόσμου τους ότι μπορεί να ανατρέψει το σκηνικό μέσα στο ΟΑΚΑ.

Σε περίπτωση που αποκλειστεί ο Ολυμπιακός, οι υποχρεώσεις του ολοκληρώνονται στις 30 Απριλίου με το παιχνίδι στο Αγρίνιο. Λογικά θα γίνει μία φιέστα για την κατάκτηση του πρωταθλήματος μέσα στον Μάιο και… τέλος.

Οι παίκτες θα φύγουν για διακοπές, καθώς το τελευταίο δεκαήμερο του Ιουνίου θα μπουν στο αεροπλάνο για Αυστρία για να ξεκινήσουν την προετοιμασία τους στο Ζέεφελντ.

ΦΑΚΕΛΟΣ "ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ"

Αφού τελειώσαμε με το "τώρα", ας πάμε στο "αύριο". Ο Ολυμπιακός έκανε προσπάθειες μετά την απόλυση του Πάουλο Μπέντο για να φέρει έναν προπονητή. Απευθύνθηκε σε Ισπανούς και Γάλλους. Κάποιοι εξ αυτών ήρθαν, όπως για παράδειγμα ο Φιλίπ Μοντανιέ.

Για τον Ρεμί Γκαρντ υπήρχαν ρεπορτάζ ότι επίσης είχε κάνει τη… βόλτα του στην Ελλάδα, αλλά καμία από τις δύο πλευρές δεν το επιβεβαιώνει. Η αλήθεια είναι όμως ότι και ο Ρεμί Γκαρντ είχε απασχολήσει τους "ερυθρόλευκους".

Όλοι είχαν βάλει την ίδια… κασέτα: "Μας ενδιαφέρει η προοπτική του Ολυμπιακού, αλλά καλύτερα θα ήταν να συνεργαστούμε το καλοκαίρι".

Το καλοκαίρι λοιπόν πλησιάζει. Και θα έρθει για τους Πειραιώτες από τον… Μάιο, μόλις ολοκληρωθούν οι επίσημες υποχρεώσεις της ομάδας.

Πρωταρχικό μέλημα είναι να βρεθεί ο "στρατηγός". Ο άνθρωπος δηλαδή που θα καθοδηγήσει τον Ολυμπιακό τη νέα σεζόν.

Πρωταρχικός στόχος φυσικά η πρόκριση στους ομίλους του Champions League. Αυτό που δεν πέτυχε δηλαδή πέρσι ο πρωταθλητής Ελλάδας, με αποτέλεσμα όλη η χρονιά να κυλήσει τόσο περίεργα, που έφτασαν στο σημείο να κάτσουν πέντε προπονητές στον κόκκινο πάγκο!

Στην Ισπανία θα κοιτάξουν πρωτίστως οι "ερυθρόλευκοι". Αυτή την αγορά εμπιστεύονται περισσότερο και σε αυτή θα κινηθούν. Θα εξαντλήσουν όλα τα περιθώρια. Είναι αποφασισμένοι ακόμα και να περιμένουν έναν προπονητή, αν πρόκειται για εξαιρετική περίπτωση.

Δεν θέλουν να το τραβήξουν μέχρι… παραμονή της αναχώρησης για Ζέεφελντ, αλλά αν είναι μία περίπτωση που αξίζει (σ.σ. όπως είχε συμβεί π.χ. με τον Σίλβα), είναι διατεθειμένοι να περιμένουν.

Φυσικά "σταντ μπάι" θα υπάρχουν και κάποιες επιλογές από την Γαλλία. Άλλωστε, ο Ολυμπιακός έχει στη διάθεσή του τους Καρεμπέ και Μοντέστο που γνωρίζουν κόσμο και κοσμάκη, ενώ φαίνεται ότι έχει ενεργοποιηθεί και ο Πιερ Ισά που πλέον εκτελεί χρέη μάνατζερ και διατηρεί εξαιρετικές σχέσεις με τους "ερυθρόλευκους".

ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΞΙ ΕΝΔΕΚΑΔΑΤΟΙ ΠΑΙΚΤΕΣ

Παράλληλα με το "σαφάρι" για τον προπονητή, θα εξεταστούν και κάποιες περιπτώσεις ποδοσφαιριστών. Αρχικά θα γίνει ένα ξεσκαρτάρισμα με τους υπάρχοντες, αρχής γενομένης με τους δανεικούς.

Τον Λαΐφη για παράδειγμα θα ήθελαν να τον έχουν στο ρόστερ τους τη νέα σεζόν στο λιμάνι. Το ιδανικότερο θα ήταν να είχαν π.χ. και τους Πάρντο – Ελαμπντελαουί, οι οποίοι όμως παίζουν σε Ναντ και Χαλ αντίστοιχα και αν ενεργοποιηθούν οι οψιόν αγοράς από τις ομάδες τους, τότε θα μετρήσει και η επιθυμία των παικτών.

Ειδικά ο Ομάρ έχει δείξει ότι ψάχνεται πολύ για να μείνει στην Αγγλία. Ο δε Πάρντο φαίνεται ότι περνάει εξαιρετικά στην Γαλλία.

Επίσης, υπάρχουν οι περιπτώσεις των Σιόβα, Ζντιέλαρ, Γιαννιώτα και Κασάμι, με τον τελευταίο να ρίχνει από τον Γενάρη γέφυρες επιστροφής. Από εκεί που ο Ελβετός ψαχνόταν για να φύγει εδώ και ενάμισι χρόνο, τώρα δείχνει μία διάθεση ότι θέλει να ξαναφορέσει τα ερυθρόλευκα.

Παράλληλα, οι Πειραιώτες θα ψάχνουν και για ποδοσφαιριστές που θα μπουν κατευθείαν στην ενδεκάδα. Για την ακρίβεια, ήδη είναι στο ψάξιμο. Ξέρουν σε ποιες θέσεις υπάρχουν σοβαρά "θέματα".

Στους στόπερ, στον αριστερό μπακ, στα χαφ, στα εξτρέμ, ακόμα και στην κορυφή της επίθεσης, καθώς ο Ανσαριφάρντ ναι μεν προορίζεται για βασικός, αλλά διανύει ένα "κακό φεγγάρι" το τελευταίο διάστημα που ίσως λειτουργήσει για τον Ολυμπιακό ως "καμπανάκι" ότι θα πρέπει να αποκτηθεί ένας ποδοσφαιριστής που θα τον "τσιγκλάει".

Όπως θα αποκτηθεί και ένας παίκτης που θα "τσιγκλάει" τον Φορτούνη, γιατί πολύ απλά ο Τσόρι αποχωρεί το καλοκαίρι και από την άλλη κανείς δεν ξέρει τι θα συμβεί με τον Μάρκο Μάριν.

Η αίσθηση που επικρατεί είναι ότι οι πρωταθλητές θα κινηθούν για τουλάχιστον έξι ενδεκαδάτους ποδοσφαιριστές. Και φυσικά δεν θα πρέπει να βγάζουμε από την εξίσωση και το τι θα πει ο νέος προπονητής.

Μπορεί για παράδειγμα να πει π.χ. ότι δεν του κάνει ο Φιγκέιρας. Τυχαία αναφέρουμε το όνομά του. Οπότε, θα πρέπει να αποκτηθεί και ένας δεξιός μπακ.

Όλα αυτά θα ήθελαν στο λιμάνι να τα τελειώσουν το συντομότερο δυνατόν για να προετοιμαστεί ο Ολυμπιακός με τις καλύτερες δυνατές συνθήκες ενόψει των προκριματικών του Champions League.

ΨΑΧΝΟΥΝ ΚΑΙ ΓΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΤΥΠΟΥ ΟΜΑΡ Ή ΤΣΟΡΙ

Αρκετοί θα αναρωτιέστε για το πόσα χρήματα είναι διατεθειμένοι στον Ολυμπιακό να βγάλουν από τα ταμεία τους για να κάνουν όλες αυτές τις μεταγραφές.

Ειδικά στην ομάδα του Πειραιά έχει αποδειχθεί ότι παίκτες που κόστισαν ακριβά, συνήθως αποχωρούσαν γιατί είχαν εμφανιστεί κατώτεροι των προσδοκιών. Να σας φέρουμε ένα παράδειγμα; Ο Ριέρα. Ένα πιο πρόσφατο είναι και ο Καρντόσο.

Αντιθέτως, έχουν εμφανιστεί περιπτώσεις παικτών που κυκλοφορούσαν στην αγορά ελεύθεροι και οι "ερυθρόλευκοι" βγήκαν κερδισμένοι. Π.χ. οι Τζιμπούρ, Μανωλάς, Μαζουακού, Κασάμι, Τσόρι, Καμπιάσο. Ακόμα και ο Ελαμπντελαουί επί της ουσίας τσάμπα ήρθε. Γύρω στα 200 χιλιάρικα είχε πάρει η Μπραουνσβάιγκ.

Πέρα από τα όσα χρήματα είναι διατεθειμένοι στο λιμάνι να δαπανήσουν για μεταγραφές, θα εξετάσουν και κάποιες περιπτώσεις ελεύθερων ή δανεικών ποδοσφαιριστών, όπως συμβαίνει δηλαδή σχεδόν κάθε καλοκαίρι…

Πηγή: Sport24.gr

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα