Το πρώτο βέγκαν σνίκερ είναι γεγονός

Το σνίκερ “Open21" της Rice

Η μάρκα υποδημάτων Rice από την Ισπανία παρουσίασε ένα νέο σνίκερ ολοσδιόλου βέγκαν. Το ολόμαυρο «Open21» είναι κατασκευασμένο όχι μόνο από διάφορα βιώσιμα υλικά, όπως οργανικό βαμβάκι και ανακυκλωμένα υλικά, αλλά και από αληθινούς κόκκους ρυζιού: η εξωτερική σόλα έχει ορατή υφή ρυζιού.

Η εσωτερική σόλα του παπουτσιού είναι κατασκευασμένη από 15 τοις εκατό υπολείμματα ρυζιού από την Ισπανία, 30 τοις εκατό ανακυκλωμένα υλικά και 55 τοις εκατό συνθετικό καουτσούκ. Για να φτιαχτεί η εξωτερική σόλα χρησιμοποιήθηκαν 5 τοις εκατό υπολείμματα ρυζιού, 50 τοις εκατό οργανική

θερμοπλαστική πολυουρεθάνη και 45 τοις εκατό ανακυκλωμένα υλικά.

Το βέγκαν «δέρμα» του παπουτσιού δημιουργήθηκε από 26 τοις εκατό υπολείμματα μήλων, 16 τοις εκατό οργανικό βαμβάκι, 38 τοις εκατό πολυουρεθάνη και 20 τοις εκατό πολυεστέρα. Το τμήμα της φτέρνας είναι κατασκευασμένο από 47 τοις εκατό οργανική πολυουρεθάνη με βάση το καλαμπόκι, 33 τοις εκατό πολυουρεθάνη και 20 τοις εκατό οργανικό βαμβάκι.

Δύο ανακυκλωμένα πλαστικά ποτήρια χρησιμοποιήθηκαν για τα κορδόνια. 

«Το αποτέλεσμα είναι υποδήματα υψηλής ποιότητας που συνδυάζουν παράδοση, ισπανική δεξιοτεχνία και δροσερή εμφάνιση. Τα αθλητικά παπούτσια κατασκευάζονται στην ΕΕ», εξήγησε η Rice σε δελτίο τύπου.

Η ετικέτα ιδρύθηκε στη Βαρκελώνη το 2012 και κυκλοφόρησε την πρώτη της εξωτερική σόλα το 2017. Η τελευταία συλλογή αποτελείται από 100% ρύζι και ανακυκλωμένα και βιώσιμα υλικά.

Το βέγκαν σνίκερ “Open21” σε μαύρο χρώμα είναι τώρα διαθέσιμο μέσω της ιστοσελίδας της μάρκας (thericeco.com) και της πλατφόρμας για βέγακν, βιώσιμη και οικολογικά παραγόμενη μόδα Thokk Thokk (thokkthokkmarket.com) κοστίζοντας περίπου 140 ευρώ.

ΠΗΓΗ: fashionunited.com

ΠΡΙΝ ΦΥΓΕΤΕ...Η Φινλανδία είναι ο πιο βιώσιμος προορισμός της Ευρώπης για αγορέςΜία τοιχογραφία για τη βιωσιμότητα των πόλεων στη «σκιά» της ΑκρόποληςΟι vegan και οι χορτοφάγοι έχουν αυξημένο κίνδυνο εγκεφαλικού επεισοδίου
Keywords
Τυχαία Θέματα