Το Νο1 εντελώς ανέξοδο tip αποθήκευσης που διατηρεί τις πατάτες φρέσκες για έως και 6 μήνες

Θέλουμε οι πατάτες μας να διατηρηθούν τόσο φρέσκες όσο την ημέρα που τις ψωνίσαμε; Ας δώσουμε μια ευκαιρία.

Οι περισσότεροι από εμάς τρελαινόμαστε για την πατάτα σε όλες της τις εκδοχές. Κι όμως, κατά καιρούς τυχαίνει και πετάμε πατάτες επειδή σάπισαν. Και ποτέ δεν είναι μια καλή εποχή να σπαταλάμε φαγητό και χρήματα. Ιδίως αυτή τη στιγμή που οι τιμές της μαναβικής και γενικά των προϊόντων του σούπερ μάρκετ αγγίζουν διαρκώς νέα αρνητικά ρεκόρ. 

Όμως ακόμη και να μη σαπίσουν οι πατάτες, πολλές φορές εξαιτίας της κακής μας

πρακτικής αποθήκευσης, χάνουν τη γεύση και τη φρεσκάδα τους. Ωστόσο, όλα αυτά ανήκουν στο παρελθόν. Γιατί η Tesco, μια βρετανική επωνυμία με προϊόντα μαναβικής, έχει για εμάς μερικές απίθανες συμβουλές για το πώς να διατηρούμε φρέσκα τα προϊόντα μας και να επεκτείνουμε τη ζωή της πατάτας.

Ας μάθουμε τι θα πει «πατατοθεραπεία»

Πρόκειται για μια τεχνική που μπορούμε να εφαρμόσουμε σε όλα μας τα λαχανικά, το σκόρδο, τα κρεμμύδια, τα κολοκυθάκια. Απλώς μιας και ξεκινήσαμε να μιλάμε για την πατάτα, ας φέρουμε ως παράδειγμα αυτήν.

Πάμε βήμα-βήμα:

1. Πρώτα από όλα λοιπόν, αν δεν πηγαίνουμε συχνά πυκνά στη λαϊκή, έχει σημασία να επιλέξουμε ογκώδεις πατάτες με χοντρή φλούδα, όπως οι καφέ ποικιλίες.

2. Έπειτα διασφαλίζουμε ότι η επιφάνειά τους δεν έχει σημάδια, τρύπες, μούχλα ή σημάδια από φτυάρι.

3. Στη συνέχεια αφαιρούμε τη βρωμιά και το χώμα με ένα καθαρό, στεγνό πανί. Διότι αν πλύνουμε την πατάτα, η φλούδα της και το εσωτερικό της θα γεμίσουν υγρασία, πράγμα που απειλεί να σαπίσει την πατάτα μας ακόμα πιο γρήγορα. 

4. Μόλις τελειώσουμε με την καθαριότητα, τοποθετούμε ένα φύλλο εφημερίδας σε ένα καλά αεριζόμενο δοχείο, όπως ένα ευρύχωρο καλάθι ή ένα πλαστικό κουτί με τρύπες. Στη συνέχεια, βάζουμε και τις πατάτες μέσα στο δοχείο, αφήνοντας κενά μεταξύ τους για να κυκλοφορεί άνετα ο αέρας ανάμεσά τους.

5. Τέλος, παίρνουμε το δοχείο και το βάζουμε σε ένα δροσερό και σκοτεινό σημείο που να μπαίνει φρέσκος αέρας. Κάτω από το τραπέζι της κουζίνας ή στο γκαράζ είναι δύο ιδανικά σημεία, ιδίως αν η θερμοκρασία εκεί δεν ξεπερνά τους δέκα βαθμούς. 

6. Αφού βεβαιωθούμε ότι τα έχουμε κάνει όλα σωστά, θα πρέπει να ελέγχουμε τις πατάτες κάθε δύο εβδομάδες κι αν τυχόν κάποια έχει χαλάσει, να την πετάμε αμέσως για να αποτρέψουμε το ενδεχόμενο να χαλάσουν και οι υπόλοιπες πατάτες.

Και 2 tips για την καλύτερη δυνατή διατήρηση της πατάτας

1. Αποφεύγουμε το ψυγείο: Οι χαμηλές θερμοκρασίες μετατρέπουν το άμυλο σε ζάχαρη, επηρεάζοντας τη γεύση και την υφή της πατάτας.

2. Δεν αποθηκεύουμε τις πατάτες μαζί με τα κρεμμύδια: Διότι τα κρεμμύδια απελευθερώνουν αιθυλένιο, το οποίο απειλεί να προκαλέσει πρόωρη σήψη της πατάτας. 

Ακολουθώντας αυτές τις οδηγίες, θα διατηρήσουμε τις πατάτες μας φρέσκες και νόστιμες για χρονικό διάστημα πολύ μεγαλύτερο από το αναμενόμενο. 

Related...Γιατί πρέπει να περιορίσουμε την κατανάλωση της πατάτας - Αλλά όχι τόσο της γλυκοπατάταςΜοναδικός τρόπος να μαγειρέψουμε την πατάτα για μακροζωία, ενέργεια και ξεχωριστή γεύσηΓιατί δεν πρέπει να φάμε ξανά πατάτα που έχει πρασινίσει
Keywords
Τυχαία Θέματα