Το μήνυμα της Ντόρας Μπακογιάννη για διάλογο εδώ και τώρα στη ΝΔ

Το μήνυμα της Ντόρας Μπακογιαννη για την αναγκαιότητα ενός εσωκομματικού διαλόγου ήταν σαφές, κατά την παρουσία της στην εκδήλωση της ΔΑΠ Πολιτικού.

Όπως σαφής και ξεκάθαρη ήταν η παρατήρηση της ότι η ΝΔ δεν μπόρεσε να ακολουθήσει την εποχή, και έπαψε να συνομιλεί στο εσωτερικό της.

Γνωρίζοντας ότι στο ακροατήριο βρισκόταν ο γραμματέας του κόμματος Ανδρέας Παπαμιμίκος, ο γραμματέας Οργανωτικού Δημήτρης Μαραβέλιας, βουλευτές
και στελέχη της ΝΔ, η κυρία Μπακογιαννη - σε μια εμφάνιση που κάποιοι χαρακτήρισαν και ως αρχηγική - δεν δίστασε να βάλει το χέρι πάνω στην ανοιχτή πληγή και να μιλήσει για όσα έγιναν στο κόμμα, αλλά κυρίως για όσα πρέπει να γίνουν από εδώ και πέρα.

«Η διαφορετική άποψη ήταν ποινικοποιημένη» είπε με νόημα η πρώην υπουργός για να συμπληρώσει ότι «δεν υπήρχε εσωτερικός διάλογος. Δεν μπορείς να πετύχεις σύνθεση αν δεν ενσωματώσεις διαφορετικές απόψεις. Πώς θα εκφράσεις ευρύ φάσμα κόσμου αν δεν ακούς και δεν συνθέτεις;».

Χωρίς να αναφέρει το όνομα του πρώην Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, φρόντισε να στείλει τα τροχιοδεικτικά της βέλη στη ηγεσία της ΝΔ με την αναφορά της στο μνημόνιο του 2010 και την μετέπειτα συμφωνία του 2012.

Αν και παραδέχθηκε ότι το μνημόνιο του 2010 είχε πολλές αδυναμίες και αδικίες, σημείωσε όμως ότι αν το κόμμα της είχε μια διαφορετική στάση, στηρίζοντας τότε τη συμφωνία με τους εταίρους, αλλά ξεκαθαρίζοντας ότι καταψηφίζει την άνιση δημοσιονομική προσαρμογή, θα υπήρχε - όπως είπε η κυρία Μπακογιάννη - μια ουσιαστική ιδεολογική πλατφόρμα μεταξύ 2010 και 2012, καθώς και πίεση στην τότε κυβέρνηση για αλλαγές και η Ελλάδα θα είχε βγει εδώ και δυο χρόνια από το μνημόνιο.

Επανέλαβε πάντως έστω και εμμέσως την ανάγκη ενός Συνεδρίου με ανοιχτή ατζέντα και εξαντλητική συζήτηση στο εσωτερικό του κόμματος, σε αντίθετη περίπτωση «η πορεία της είναι προδιαγεγραμμένη. Δεν θα το επιτρέψουμε. Θα επιδιώξουμε και θα τον κάνουμε αυτό το διάλογο», πρόσθεσε η βουλευτής της ΝΔ.

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα