Το Λονδίνο εξέδωσε προειδοποιητική οδηγία για τα ταξίδια στο Ιράν

Η κυβέρνηση της Βρετανίας ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι προτρέπει τους πολίτες του Ηνωμένου Βασιλείου να αποφεύγουν κάθε ταξίδι στο Ιράν, επικαλούμενη τις πληροφορίες κατά τις οποίες ότι το ουκρανικό επιβατικό αεροσκάφος το οποίο συνετρίβη προχθές Τετάρτη λίγη ώρα μετά την απογείωσή του από την Τεχεράνη πιθανόν καταρρίφθηκε από τις ιρανικές ένοπλες δυνάμεις.

«Με δεδομένο το σώμα των πληροφοριών για το ότι το αεροσκάφος που εκτελούσε την πτήση 752 της UIA καταρρίφθηκε από πύραυλο επιφανείας-αέρος, και [με δεδομένες] τις αυξημένες εντάσεις, συμβουλεύουμε πλέον τους Βρετανούς

υπηκόους να μην ταξιδεύουν στο Ιράν», αναφέρει ανακοίνωση του Foreign Office που υπογράφεται από τον βρετανό υπουργό Εξωτερικών Ντόμινικ Ράαμπ.

«Τους συνιστούμε επίσης να μην παίρνουν πτήσεις προς το, από το και εντός του Ιράν», συνεχίζει το κείμενο.

«Χρειαζόμαστε επειγόντως να διενεργηθεί πλήρης και διαφανής έρευνα για να εξακριβωθεί τι προκάλεσε τη συντριβή», καταλήγει το δελτίο Τύπου του βρετανικού ΥΠΕΞ.

Ανάμεσα στα θύματα του δυστυχήματος της Τετάρτης ήταν τρεις υπήκοοι ΗΒ με καταγωγή από το Ιράν.

(Mε πληροφορίες από ΑΠΕ, Reuters)

ΠΡΙΝ ΦΥΓΕΤΕ Διαμάχη για την συντριβή του Boeing στο Ιράν – Οι ΗΠΑ όρισαν διαπιστευμένο αντιπρόσωπο στην έρευνα Βίντεο με πύραυλο να χτυπά το ουκρανικό αεροπλάνο στο Ιράν δημοσιοποίησαν οι NY Times «Ψευδή επιχειρήματα»: H Τουρκία απορρίπτει το ανακοινωθέν της συνάντησης του Καΐρου
Keywords
Τυχαία Θέματα
Λονδίνο, Ιράν,londino, iran