Το Ισραήλ αναθεώρησε προς τα κάτω τον αριθμό των νεκρών της 7ης Οκτωβρίου: 1.200 αντί 1.400

Το Ισραήλ αναθεώρησε τον αριθμό των νεκρών από την τρομοκρατική επίθεση της παλαιστινιακής ισλαμιστικής οργάνωσης Χαμάς την 7η Οκτωβρίου στο νότιο Ισραήλ, αναφέροντας πως είναι 1.200 αντί περίπου 1.400.

Τον αναθεωρημένο αριθμό έδωσε εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών, καθώς συνεχίζονται οι προσπάθειες ταυτοποίησης των νεκρών. Μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο, ο Λιόρ Χάιατ είπε πως ο επικαιροποιημένος αριθμός οφείλεται στο ότι υπήρχαν πολλά πτώματα που δεν ταυτοποιήθηκαν

και «νομίζουμε πως αυτά ανήκουν σε τρομοκράτες...όχι ισραηλινές απώλειες». 

Σημειώνεται πως το Ισραήλ έχει πει πως περίπου 1.500 τρομοκράτες της Χαμάς σκοτώθηκαν από τις δυνάμεις ασφαλείας του, με αποτέλεσμα να έχουν μείνει πίσω χιλιάδες πτώματα για να εξεταστούν, οπότε ο αριθμός αναμένεται να παρουσιάζει διακυμάνσεις καθώς είναι σε εξέλιξη η διαδικασία. Κάποια θύματα είχαν βασανιστεί, βιαστεί, καεί και διαμελιστεί, με τις θηριωδίες να καταγράφονται σε βίντεο από τους δράστες. Εκατοντάδες ήταν οι στρατιώτες που σκοτώθηκαν στα σύνορα, ενώ περίπου 240 θεωρείται πως είναι οι όμηροι στα χέρια της Χαμάς και άλλων παλαιστινιακών οργανώσεων στη Γάζα.

Στη Λωρίδα της Γάζας, σύμφωνα με τις ελεγχόμενες από τη Χαμάς αρχές, οι νεκροί Παλαιστίνιοι από τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς και τις χερσαίες επιχειρήσεις έχουν ξεπεράσει τους 11.000.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΠόλεμος Ισραήλ- Χαμάς: Βομβαρδισμοί και συγκρούσεις κοντά σε νοσοκομεία στη ΓάζαΜακρόν: Βομβαρδίζονται μωρά στη Γάζα, παροτρύνουμε το Ισραήλ να σταματήσειΝετανιάχου: Το Ισραήλ δεν σκοπεύει να επιβάλει νέα κατοχή ή κυβερνήσει τη Λωρίδα της Γάζας
Keywords
Τυχαία Θέματα