Το «φιστίκι» είναι 21 ετών και είναι το μεγαλύτερο σε ηλικία κοτόπουλο στον κόσμο

.

Ένα κοτόπουλο, που ακούει στο όνομα φιστίκι και ζει σε μια φάρμα στο Μίσιγκαν, είναι ο σημερινός κάτοχος του ρεκόρ Γκίνες για το «γηραιότερο κοτόπουλο στον κόσμο»

Το φιστίκι είναι σήμερα 21 ετών και 156 ημερών και μεγαλώνει.

Τα κοτόπουλα έχουν μέσο προσδόκιμο ζωής πέντε έως οκτώ χρόνια, οπότε το φιστίκι θεωρείται ο «Μαθουσάλας» του κόσμου των πτηνών, αναφέρει το Oddity Central.

Στις

28 Ιανουαρίου 2023, στέφθηκε επίσημα το γηραιότερο κοτόπουλο στον κόσμο από το Ρεκόρ Γκίνες, στην ώριμη ηλικία των 20 ετών και 272 ημερών.

Αλλά το πιο τρελό πράγμα για το Φιστίκι είναι ότι υπήρχε μαγάλη πιθανότητα να μη ζήσει ούτε λίγες ώρες. Πριν από 21 χρόνια, η ιδιοκτήτριά της ετοιμαζόταν να ρίξει μια παρτίδα σάπιων αυγών που μια κότα είχε εγκαταλείψει σε μια λίμνη με αλιγάτορες όταν άκουσε ένα αχνό κελάηδημα από ένα από αυτά.

«Άκουσα ένα κελάηδημα και συνειδητοποίησα ότι ένα κοτοπουλάκι ήταν ζωντανό και δεν φαινόταν να έχει ράμφος σπάσει το καβούκι του», θυμάται ο Marsi Parker Darwin, αναφερόμενη στο μέρος του ράμφους που χρησιμοποιούν τα μικρά κοτοπουλάκια για να σπάσουν το τσόφλι του αυγού. «Ξεφλούδισα απαλά το αυγό και έβαλα το φιστίκι στο χέρι μου».

Αυτό το μικρό νεοσσό ήταν μικροσκοπικό στην αρχή, αλλά ποτέ δεν ξεπέρασε το ένα κιλό, περίπου το ένα τρίτο του μεγέθους των άλλων κοτόπουλων στο αγρόκτημα, οπότε η Marsi την ονόμασε «φιστίκι».

Οι φίλοι της Marsi δεν φανταζόταν ποτέ ότι το φιστίκι θα μπορούσε ν ζήσει τόσα χρόνια.

Related...ΗΠΑ: «Πράσινο» για πρώτη φορά σε εργαστηριακό κρέας από το υπουργείο ΓεωργίαςΑπίστευτη γκάφα αρχαιολόγων: Ανακάλυψαν άθικτο αυγό κοτόπουλου 1.000 ετών και το έσπασανΚίνα: Ανδρας φυλακίζεται γιατί "τρόμαξε" μέχρι θανάτου 1.100 κοτόπουλα
Keywords
Τυχαία Θέματα
Το «φιστίκι» είναι 21 ετών και είναι το μεγαλύτερο σε ηλικία κοτόπουλο στον κόσμο,