Το δίλημμα του Όστιν Μπάτλερ: Μεταξύ Τομ Κρουζ και Κουέντιν Ταραντίνο

(Photo by Scott A Garfitt/Invision/AP)

Μεταξύ Τομ Κρουζ και Κουέντιν Ταραντίνο. Μπροστά σε αυτό το δίλημμα βρέθηκε ο Όστιν Μπάτλερ προτού η υποψήφια για Όσκαρ ερμηνεία του στο

«Elvis» του Μπαζ Λούρμαν εκτινάξει την καριέρα του.

Μιλώντας στο podcast «Happy Sad Confused» με αφορμή την προώθηση της νέας σειράς του Apple TV+ «Masters of the Air», στην οποία πρωταγωνιστεί, ο Μπάτλερ επιβεβαίωσε τα δημοσιεύματα που τον παρουσίαζαν έτοιμο να πρωταγωνιστήσει στο πλευρό του Τομ Κρουζ στο blockbuster «Top Gun: Maverick».

«Έπρεπε να διαλέξω μεταξύ του να πάω στο screen test για το Top Gun: Maverick ή να πω το ‘ναι’ στον Κουέντιν Ταραντίνο», είπε ο Μπάτλερ.

Ο Ταραντίνο είχε προτείνει στον ανερχόμενο τότε ακόμη σταρ έναν ρόλο στο «Once Upon a Time… in Hollywood». Επειδή ο Μπάτλερ επιθυμούσε «τόσο πολύ καιρό» να συνεργαστεί με τον σκηνοθέτη του θρυλικού «Pulp Fiction», δεν ήθελε το blockbuster του Τομ Κρουζ να σταθεί εμπόδιο.

«Είχα ήδη συναντηθεί με τον [Ταραντίνο], οπότε διάλεξα αυτό», σχολίασε ο Μπάτλερ για την απόφασή του, η οποία τον οδήγησε να παίξει το μέλος της «οικογένειας» του Τσαρλς Μάνσον, Τσαρλς Γουάτσον, στο «Once Upon a Time… in Hollywood» (Κάποτε στο Χόλιγουντ…) με πρωταγωνιστές τους Λεονάρντο Ντι Κάπριο, Μπραντ Πιτ, Μάργκοτ Ρόμπι.

Αποδείχτηκε μία καλή απόφαση για τον Μπάτλερ. Όπως δήλωσε η διευθύντρια κάστινγκ του «Top Gun: Maverick» και του «Elvis», Denise Chamian στο Variety, η παραγωγή του «Top Gun» θεώρησε τελικά ότι ήταν πολύ νέος για τον ρόλο του Rooster, για τον οποίο επιλέχθηκε ο Μάιλς Τέλερ. Αλλά η γνωριμία με την Chamian κατά τη διαδικασία του κάστινγκ για το Maverick έβαλε τον Μπάτλερ στο ραντάρ της για το «Elvis», οπότε στο τέλος, όλα λειτούργησαν υπέρ του.

Τόσο το «Top Gun: Maverick» όσο και το «Once Upon a Time… in Hollywood» αποδείχτηκαν επιτυχίες στο box office και έλαβαν υποψηφιότητες για βραβεία, με το Top Gun να αναδεικνύεται η 11η ταινία με τις μεγαλύτερες εισπράξεις όλων των εποχών στο παγκόσμιο box office (1,49 δισεκατομμύρια δολάρια).

Πέρα από το «Dune: Part Two», που αναμένεται στις αμερικανικές αίθουσες την 1η Μαρτίου, ο Όστιν Μπάτλερ πρωταγωνιστεί στη μίνι σειρά εννέα επεισοδίων «Masters of the Air» που κάνει πρεμιέρα με τα δύο πρώτα επεισόδια, σήμερα, 26 Ιανουαρίου στο Apple TV+.

Το «Masters of the Air», με εκτελεστικούς παραγωγούς τον Τομ Χανκς και τον Στίβεν Σπίλμπεργκ, βασίζεται στο ομότιτλο βιβλίο του Ντόναλντ Μίλερ και αποτελεί το τρίτο μέρος μίας τηλεοπτικής τριλογίας που αφηγείται τις περιπέτειες Αμερικανών στρατιωτών στον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο. Η αρχή έγινε μετά τη συνεργασία τους στην ταινία «Η Διάσωση του Στρατιώτη Ράιαν» (1998), όταν Χανκς και Σπίλμπεργκ συναντήθηκαν ξανά στη μίνι σειρά του HBO «Band of Brothers» (που έκανε πρεμιέρα δύο μέρες πριν από την 11η Σεπτεμβρίου).

Η σειρά  εξιστορεί, με σημείο εκκίνησης την άνοιξη του 1943, τις επιδρομές της 100ης Ομάδας Βομβαρδιστικών -γνωστούς ως Bloody Hundredth-, όταν οι άνδρες της ετοιμάζονται να μεταφερθούν στο αεροδρόμιο Bluie West One στη Νότια Γροιλανδία.

Με πληροφορίες από Variety

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Μπεν Άφλεκ και Ματ Ντέιμον ξανά μαζί, αυτή τη φορά σε αστυνομικό θρίλερ

«Selfish»: Το comeback του Τζάστιν Τίμπερλεϊκ

Τζούλιαν Μουρ με Τίλντα Σουίντον στην πρώτη αγγλόφωνη μεγάλου μήκους ταινία του Αλμοδόβαρ

Keywords
Τυχαία Θέματα