Το χαλούμι παλεύει για την αξιοπρέπεια του σε δύο μέτωπα

Η Κύπρος αντιμετωπίζει πολύ σοβαρά ζητήματα στο εμπορικό κομμάτι της χώρας καθώς το τυρί που αποτελεί το σήμα κατατεθέν της, μπορεί να στο άμεσο μέλλον να μην της ανήκει πλέον.

Δυστυχώς για την Κύπρο, το χαλούμι έχασε το εμπορικό του σήμα τόσο στο Ηνωμένο Βασίλειο, λόγω σφάλματος από το δημόσιο, όσο και στην Ευρωπαική Ενωση.

Η Τετάρτη είναι η προθεσμία για την άρση τυχόν αντιρρήσεων

σχετικά με τη νέα αίτηση της χώρας για την καταχώριση του τυριού ως εμπορικού σήματος στο Ηνωμένο Βασίλειο, μόνο που η εταιρεία που την οδήγησε σε αυτή την θέση, δεν δείχνει διάθεση να συμβιβαστεί.

Η εταιρεία Γιάννης και Πασχάλης, προσπαθεί να προστατεύσει κάποια τυριά που παράγει με τον τίτλο χαλούμι, με γεύσεις διαφορετικές, από το κλασσικό τυρί, με αποτέλεσμα να είναι ανένδοτη στον οποιαδήποτε συμβιβασμό, εκτός και αν χαρακτηριστούν χαλούμι οι συγκεκριμένες γεύσεις.

Οι Γιάννης και Πασχάλης πωλούν χαλούμι το οποίο ανήκει στην Πανκύπρια Ενωση Αγελαδοτρόφων και η οποία αντιτίθεται στην συνταγή που χρησιμοποιεί περισσότερο κατσικίσιο γάλα, από αγελαδινό.

Οι φανατικοί οπαδοί του τυριού από την μεγαλόνησο, θεωρούν πως το χαλούμι πρέπει να έχει ως βάση του αποκλειστικά και μόνο το αιγοπρόβειο γάλα.

Η εταιρεία του Γιάννη και του Πασχάλη, υποστηρίζουν, πως η εταιρεία τους βοηθά σημαντικά στις πωλήσεις του τυριού στον κόσμο και πως οι θεωρίες περι συνταγής είναι παρωχημένες. Παράλληλα τα διαφορετικά είδη του χαλουμιού που παράγουν, δεν επηρεάζουν στο ελάχιστο το προϊόν και πως οι υπεύθυνοι δεν αντιλαμβάνονται την αγορά.

Πηγή: Cyprus - mail

ΠΡΙΝ ΦΥΓΕΤΕ Οι τραγανές φλογέρες τυριού είναι το must ορεκτικό του καλοκαιριού Φτιάχνουμε παραδοσιακό τυρί στην κουζίνα του σπιτιού μας!
Keywords
Τυχαία Θέματα