Το Samsung Galaxy Z Fold3 ταξιδεύει με τον Taeyoung Kim, τον άνθρωπο που επιλέγει μοναδικές τοποθεσίες για γυρίσματα ταινιών

Ο Taeyoung Kim, ο πρώτος Location Manager από την Κορέα, τα τελευταία 20 χρόνια ανακαλύπτει τα πιο εντυπωσιακά μέρη για γυρίσματα ταινιών. Προκειμένου να ανακαλύψει μοναδικές τοποθεσίες ικανές ζωντανέψουν μια σκηνή, έχει διανύσει περισσότερα από 800.000 χλμ. και, έχει συγκεντρώσει πάνω από 3 εκατομμύρια φωτογραφίες. Η Huffington Post

μιλά αποκλειστικά μαζί του για τα μυστικά πίσω από τον εντοπισμό της ιδανικής τοποθεσίας, το ρόλο του Location Manager σε μία παραγωγή αλλά και τον πολύτιμο συνοδοιπόρο στα ταξίδια του, το Samsung Galaxy Z Fold3.

Από τη στιγμή που λαμβάνει ένα σενάριο, ο Kim απεικονίζει με τη φαντασία του το τοπίο που θέλει να βρει. Στην ερώτηση, από που αντλεί έμπνευση για να ανακαλύψει την ιδανική τοποθεσία, ο Kim απαντά πως εμπνέεται από χώρους που κρύβουν μία ιστορία. «Πάντα πίστευα ότι κάθε χώρος έχει αξία και νόημα πέρα ​​από αυτό που φαίνεται στην επιφάνεια. Το πιο σημαντικό πράγμα όταν αναζητάς ένα σκηνικό είναι να αισθάνεσαι το φως, τον ήχο και τη μυρωδιά που το συνοδεύει».

Για τον Kim, το φως είναι βασικός παράγοντας επιλογής. «Ένας χώρος φαίνεται απείρως διαφορετικός ανάλογα με την ένταση ή το χρώμα του φωτός, καθώς μπορεί να αναδείξει την προσωπικότητα ενός χαρακτήρα ή να διαμορφώσει τη σκηνή μιας ταινίας. Όταν πηγαίνω σε ένα χώρο, χρησιμοποιώ μια εφαρμογή που μπορεί να δει τη θέση και την κλίση του ήλιου και αφού το αποτυπώσω με τη βοήθεια του Samsung Galaxy Z Fold3 και τη λειτουργία “hands-free”, χρησιμοποιώ τη γραφίδα S Pen για να καταγράψω τον αριθμό της σκηνής, την κίνηση του ήλιου και την κατεύθυνση που κινείται το άτομο στη σκηνή. Στη συνέχεια, μοιράζομαι την οθόνη του smartphone μου με τους συνεργάτες μου, για να δουν το τελικό αποτέλεσμα».

«Ο ήχος», συνεχίζει ο Kim, «είναι επίσης πολύ σημαντικός. Για παράδειγμα, όταν βρέθηκα σε ένα παλιό εγκαταλελειμμένο κτίριο για γυρίσματα ταινίας τρόμου, ξαφνικά ένιωσα φόβο επειδή άκουσα έναν ρυθμικό, διαπεραστικό ήχο στο χώρο. Νόμιζα ότι δεν ήταν κανείς εκεί μέσα εκτός από εμένα, και έτρεξα έξω από το κτίριο. Αυτό είναι ένα εξαιρετικό παράδειγμα του πώς ο ήχος μιας σταγόνας μπορεί να γεμίσει ένα δωμάτιο».

Στο παρελθόν, ο Kim συνήθιζε να ταξιδεύει με έναν εξαιρετικά βαρύ και άβολο εξοπλισμό. «Παλαιότερα, στα ταξίδια μου έπρεπε να έχω μαζί μου το smartphone, το gimbal, την κάμερα DSLR, τη βιντεοκάμερα, το drone και το tablet PC για τον εντοπισμό τοποθεσιών. Πλέον, όταν ταξιδεύω, παίρνω μαζί μου μόνο το Samsung Galaxy Z Fold3 και ένα drone. Χάρη στο Samsung Galaxy Fold3, μετακινούμαι από το ένα μέρος στο άλλο πολύ πιο ελεύθερα, έχοντας όμως πάντα μαζί μου τις λειτουργίες που χρειάζομαι».

Η αναζήτηση τοπίων που θα αποτελέσουν το καμβά μίας ταινίας σίγουρα δεν είναι εύκολη υπόθεση. Στα ταξίδια του, ο Kim χρειάζεται να συλλέξει αναλυτικά στοιχεία και υπολογίσει πολλούς παράγοντες για να αξιολογήσει σωστά ένα μέρος και τη χρησιμότητά του, ανάλογα με το σενάριο που έχει κάθε φορά στα χέρια του. «Για τους επαγγελματίες στη βιομηχανία παραγωγής media όπως εγώ, είναι απίστευτα βολικό όταν oi συσκευές και τα προγράμματα που χρησιμοποιούμε είναι συμβατά μεταξύ τους. Είναι επίσης ιδανικό όταν οι λειτουργίες τεσσάρων συσκευών μπορούν να εκτελεστούν από μία μόνο συσκευή, όπως συμβαίνει με το Samsung Galaxy Z Fold3».

Στα οδοιπορικά του, ο Kim συνηθίζει να αποτυπώνει την αίσθηση μιας τοποθεσίας που του κινεί το ενδιαφέρον, ακόμα και όταν οδηγεί, με τη λειτουργία “hands-free” που διαθέτει το Samsung Galaxy Z Fold3. «Η λειτουργία “hands-free” έχει διευκολύνει τη δουλειά μου σε πολλά επίπεδα. Είναι χρήσιμη για τη λήψη σταθερών φωτογραφιών, επειδή μπορώ απλώς να στηρίζω το Z Fold3 σε μια επιφάνεια και να αποτυπώσω ένα τοπίο. Τη χρησιμοποιώ επίσης, ειδικά για την λήψη φωτογραφιών υψηλής ευκρίνειας σε χαμηλό φωτισμό».

Μόλις ο Kim ολοκληρώσει τη διαδικασία σχεδιασμού των ιδεών του και είναι έτοιμος να ξεκινήσει την αναζήτηση τοποθεσίας, το μόνο που μένει είναι να ξεκινήσει για το ταξίδι του. Πλέον, με το Samsung Galaxy Z Fold3, απλώς εισάγει την τοποθεσία στο σύστημα πλοήγησης – και είναι έτοιμος να αναχωρήσει. «Είναι πολύ ελκυστικό το ότι μπορώ βρω ένα μέρος στην εξοχή ή ένα όμορφο τοπίο, αξιοποιώντας τον πλοηγό και τη μεγάλη οθόνη του Samsung Galaxy Z Fold3. Συνήθως πηγαίνω σε πολλά μέρη που δεν είναι καλά επισημασμένα στην πλοήγηση, επομένως μερικές φορές χρησιμοποιώ πολλές πλοηγήσεις ή χάρτες ταυτόχρονα στην κύρια οθόνη του smartphone μου, χωρίς να χρειάζεται να εναλλάσσω τις εφαρμογές για να τις χρησιμοποιήσω».

Keywords
Τυχαία Θέματα