Τ.Λόπεζ: Ο τραγουδιστής του θρυλικού If I Had a Hammer πέθανε απο επιπλοκές του Covid-19

Ο μεξικανοαμερικανός τραγουδιστής και κιθαρίστας Τρίνι Λόπεζ, γνωστός για τις επιτυχίες του If I Had A Hammer (1963) Lemon Tree (1965) έφυγε από τη ζωή στα 83 του χρόνια.

Ο κινηματογραφιστής, Π. Ντέιβιντ Εμπερσόουλ, ο οποίος μόλις ολοκλήρωσε τα γυρίσματα ντοκιμαντέρ για την ζωή του Λόπεζ με τον Τοντ Χιούτζες επιβεβαίωσε ότι ο Λόπεζ έφυγε από τη ζωή από επιπλοκές του Covid - 19 στο Ιατρικό Κέντρο Regional στο Παλμ Σπρινγκς της Καλιφόρνια.

Γεννήθηκε

στο Ντάλας του Τέξας στις 15 Μαΐου 1937 και ανακαλύφθηκε το 1962 από το μουσικό παραγωγό Ντον Κόστα.

Μέντορές του ήταν ο Μπάντι Χόλι κι ο Φρανκ Σινάτρα. Σε αντίθεση με άλλους μεξικανοαμερικανούς τραγουδιστές, όπως ο Ρίτσι Βάλενς, ο Λόπεζ δεν ακολούθησε την συμβουλή να αλλάξει το όνομά του και ποτέ δεν αποκήρυξε τις λατινοαμερικανικές ρίζες του, παρ′ ότι υπήρχε ενδεχόμενο αυτή η στάση να βλάψει την καριέρα του.

«Επιμένω να κρατώ το όνομά μου», είχε πει στο Dallas Morning News το 2017. «Είμαι περήφανος να έχω το όνομα Λόπεζ. Είμαι περήφανος να είμαι Μεξικανός».

Ο Φρανκ Σινάτρα του ζήτησε να υπογράψει συμβόλαιο στην εταιρεία Reprise Records όταν τον είδε να παίζει σε ένα νάιτ κλαμπ του Γουεστ Εντ. Εγιναν καλοί φίλοι έκτοτε και μάλιστα διασκέδαζαν συχνά μαζί.

Η αγάπη του για τη μουσική γεννήθηκε όταν ο πατέρας του τού έφερε μια ακουστική κιθάρα Gibson 12 δολαρίων και του έμαθε να παίζει το μουσικό όργανο.

ΠΗΓΗ: HuffPost

ΠΡΙΝ ΦΥΓΕΤΕ.... Πέθανε σε ηλικία 101 ετών η Νάνσι Σινάτρα, πρώτη σύζυγος του Φρανκ Σινάτρα Τι θα γίνει με τον Μπομπ Ντίλαν; Τώρα κατηγορείται για λογοκλοπή της ομιλίας αποδοχής του Νόμπελ Αγνοείται κι εκφράζονται φόβοι ότι πνίγηκε η ηθοποιός, Νάγια Ριβέρα
Keywords
Τυχαία Θέματα