Την αποχώρησή του από τον κινηματογράφο ανακοίνωσε ο Γούντι Άλεν

Ενώ βρισκόταν στην Ευρώπη, για να εργαστεί επάνω στην 50ή ταινία του, ο Γούντι Άλεν δήλωσε στην ισπανική εφημερίδα La Vanguardia ότι σκοπεύει να αποσυρθεί από τις κινηματογραφικές ταινίες και να αφιερώσει περισσότερο χρόνο στο γράψιμο. Αυτή τη στιγμή ασχολείται με την τελευταία του ταινία, η οποία διαδραματίζεται στο Παρίσι και θα γυριστεί εξ ολοκλήρου στα γαλλικά σε μερικές εβδομάδες.

Ο Άλεν περιέγραψε την επερχόμενη ταινία του ως παρόμοια με το «Match Point», καθώς θα ήταν «συναρπαστική, δραματική και εξίσου απαίσια». Ο Άλεν έγραψε πρόσφατα την

πέμπτη συλλογή του «Zero Gravity», η οποία θα εκδοθεί στις 27 Σεπτεμβρίου από την Alianza, στην Ισπανία. Στις Η.Π.Α., εκδόθηκε από την Αρκέηντ και διανεμήθηκε από τους Simon & Schuster.

Ο Άλεν «χτυπά» κυρίως στην Ευρώπη, καθώς η δημοτικότητά του στις ΗΠΑ έχει πέσει, εξαιτίας των κατηγοριών κατάχρησης εναντίον του.

Το 2020, άνοιξε το Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Σαν Σεμπαστιάν με το «Φεστιβάλ του Ρίφκιν», που γυρίστηκε μέσα και γύρω από την πόλη του Σαν Σεμπαστιάν. Η σχέση του με το φεστιβάλ της πρωτεύουσας της επαρχίας των Βάσκων χρονολογείται από το 2004, όταν έκανε πρεμιέρα το «Melinda & Melinda» και το 2008 με την πρεμιέρα του «Vicky Cristina Barcelona».

Το «Φεστιβάλ του Ρίφκιν» υποστηρίχθηκε από τον ισπανικό κολοσσό των μέσων ενημέρωσης Mediapro, ο οποίος χρηματοδότησε  και δύο από τις πιο επιτυχημένες ταινίες του Άλεν, το «Vicky Cristina Barcelona», που απέσπασε στην Πενέλοπε Κρουζ το πρώτο της Όσκαρ και τα «Μεσάνυχτα στο Παρίσι».

Η Amazon Studios διέκοψε τη γυρίσματα της προηγούμενης ταινίας του «Μια βροχερή μέρα στη Νέα Υόρκη» αφού κατηγόρησε τον Άλεν ότι «σαμποτάρει» το μέλλον της ταινίας με τα σχόλια που τον κατηγορούσαν για κακοποίηση της κόρης του, Ντίλαν Φάροου. Εκίνος, τους μήνυσε για αθέτηση συμβολαίου, ενώ η διαμάχη διευθετήθηκε αργότερα εξωδικαστικά

Ο Άλεν έχει αντιμετωπίσει και προβλήματα με εκδοτικούς οίκους. Ο οίκος Χασέτ ακύρωσε τη δημοσίευση των απομνημονευμάτων του «Apropos of Nothing» μετά από διαμαρτυρίες του προσωπικού, ωστόσο γρήγορα τα εξαγόρασε ένας άλλος εκδότης, ο Αρκέηντ.

Πηγή: variety.com

Πριν φύγετε...Η ιστορία του Τζέφρι Ντάμερ, του «κανίβαλου του Μιλγουόκι», έγινε σειρά στο NetflixΜόνιμο τατουάζ με τσιρότο, χωρίς πόνο και βελόνες...ΓίνεταιΟι παράτολμες στιλιστικές επιλογές του βασιλιά Καρόλου και η άποψή του για τη μόδα
Keywords
Τυχαία Θέματα