Τί γνωρίζουν οι ερευνητές της Ασφάλειας για την δολοφονία του πυγμάχου

Χωρίς αυτόπτες, αλλά μόνον με αυτήκοους μάρτυρες, ξεκίνησε η έρευνα των στελεχών της Ασφάλειας για την εξιχνίαση της δολοφονίας του πρώην πυγμάχου, στη Βάρη.

Το πρωί της Δευτέρας, το θύμα είχε σταθμεύσει το αυτοκίνητό του στο χωμάτινο πάρκινγκ του προπονητηρίου, στην περιοχή Χέρωμα. Δεν είχε μπει, όμως, στην αθλητική εγκατάσταση, αλλά είχε επιλέξει τον περιβάλλοντα χώρο για την προθέρμανσή του. Όταν τελείωσε και επέστρεψε στο όχημα, προκειμένου να πάρει κάποια πράγματα, τον προσέγγισαν οι εκτελεστές και άνοιξαν πυρ με το καλάσνικοφ.

Εκείνη την ώρα κανένας δεν ήταν

στον χώρο στάθμευσης. Υπήρχαν, όμως, δύο αθλούμενοι, στο προπονητήριο, χωρίς να έχουν οπτική επαφή με το σημείο της δολοφονίας. Άκουσαν τους πυροβολισμούς και σε πρώτο χρόνο νόμιζαν ότι είχε ενεργοποιηθεί το πιεστικό για το πότισμα του χόρτου στο γήπεδο ποδοσφαίρου. Δευτερόλεπτα αργότερα κατάλαβαν ότι κάνουν λάθος και ανέβηκαν τα σκαλοπάτια, προκειμένου να δουν από πού προερχόταν ο θόρυβος. Μόνο τότε είδαν το θύμα αιμόφυρτο στο έδαφος.

Οι αθλούμενοι κάλεσαν την Άμεση Δράση, αλλά δεν μπορούσαν να δώσουν καμία περιγραφή για τη σκηνή του εγκλήματος, τους δράστες και το όχημα που χρησιμοποίησαν.

Δεν υπάρχουν κάμερες

Οι ερευνητές του Τμήματος Ανθρωποκτονιών έχουν να αντιμετωπίσουν ακόμα ένα πρόβλημα: δεν υπάρχουν κάμερες ασφαλείας. Όχι μόνο στην αθλητική εγκατάσταση, αλλά και στα σπίτια που βρίσκονται στους δρόμους πίσω από αυτήν. Μία μόνο είναι επάνω στο δρόμο, που πιθανά ακολούθησαν οι εκτελεστές, αλλά ο ιδιοκτήτης του σπιτιού απουσιάζει στο εξωτερικό και οι κάμερες δεν είναι σε λειτουργία.

Οι αξιωματικοί της Ασφάλειας περιμένουν να επιστρέψει στην Αθήνα η σύντροφος του θύματος, μετά την κηδεία του στην ιδιαίτερη πατρίδα του, στην Αχαΐα. Αν και δεν πιστεύουν ότι θα μπορέσει να τους δώσει στοιχεία για το περιστατικό, σίγουρα θα αντλήσουν πληροφορίες για την καθημερινότητά του και τις επαφές του.

Σε συνδυασμό με άλλες μαρτυρίες, θα σκιαγραφήσουν το προφίλ του θύματος, προκειμένου να κατανοήσουν το κίνητρο και να σχηματίσουν μία λίστα υπόπτων.

ΠΡΙΝ ΦΥΓΕΤΕΔολοφονία στη Βάρη: Γνώριζαν το «τυφλό» σημείο για να εκτελέσουν τον πυγμάχοΝέο επιχειρησιακό σχέδιο για την αντιμετώπιση του οργανωμένου εγκλήματοςΧρυσοχοϊδης: Η δημοκρατία σε πόλεμο με το οργανωμένο έγκλημα
Keywords
Τυχαία Θέματα