Τι απαντά το Μαξίμου στην απόσταση Τσακαλώτου - Δραγασάκη για τη ρύθμιση του χρέους

Με την επωδό «δεν υπάρχει θέμα» αντιμετωπίζει το Μαξίμου τις δηλώσεις του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη σχετικά με την επικείμενη έναρξη διαπραγμάτευσης για την απομείωση του χρέους. Η πραγματικότητα είναι ότι οι θέσεις που διατύπωσε στη Βουλή ο Γ. Δραγασάκης προκάλεσαν συζητήσεις και εντύπωση.

Ουσιαστικά ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης είπε να κρατάμε μικρό καλάθι για το χρέος,
να μην περιμένουμε ότι η διαπραγμάτευση θα τελειώσει σύντομα (δηλαδή εντός του 2016) και ότι πρέπει να υπάρξει πανευρωπαϊκή λύση για το χρέος, όπως διαχρονικά ζητούσε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ο αρμόδιος υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, που θα κληθεί να διαπραγματευτεί την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, απέφυγε να απαντήσει επί της ουσίας προκειμένου, όπως είπε, να μην φανεί ότι μπορεί να «χτυπήσει» ένα φίλο.

Το Μαξίμου θεωρεί ότι ο Γ. Δραγασάκης εξέτασε το θέμα του χρέους από την δική του οπτική, χωρίς να διαφοροποιηθεί από τις κυβερνητικές θέσεις, ενώ επισημαίνει ότι η προσέγγισή του ήταν γενικά πολιτική και ο λόγος του αρκετά επιστημονικός.

Βεβαίως είναι προφανές ότι υπάρχει ένα ζήτημα τουλάχιστον επικοινωνιακού λάθους, καθώς το θέμα δεν περιορίσθηκε στην τοποθέτηση που έγινε στη Βουλή, αλλά συνεχίσθηκε και με διαρροές από την πλευρά του αντιπροέδρου για «ροζ συννεφάκια».

Αλλά η κυβέρνηση επισημαίνει ότι η ομιλία Δραγασάκη κινήθηκε στο πλαίσιο των αποφάσεων του Eurogroup, που όσον αφορά το χρέος μιλά για μέτρα βραχυπρόθεσμα, μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα, και ότι υπογράμμισε πως πρέπει να τεθεί άμεσα το ζήτημα του χρέους και να εκκινήσει η διεκδίκηση της απομείωσής του.

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα