Θεσσαλονίκη: «Βροχή» κλήσεων στην Πυροσβεστική έφερε η καταιγίδα

.

Περισσότερες από 470 κλήσεις δέχθηκε η Πυροσβεστική λόγω προβλημάτων που προκάλεσε η καταιγίδα της Τρίτης στη Θεσσαλονίκη.

Από την έντονη βροχόπτωση, που συνοδεύτηκε κατά διαστήματα από χαλαζόπτωση και ισχυρούς ανέμους, δημιουργώντας κυκλοφοριακό έμφραγμα και ακινητοποιώντας δεκάδες οχήματα, με τους οδηγούς τους να εγκλωβίζονται επί ώρες.

Οπως έγινε γνωστό, συνεργεία της Πυροσβεστικής προχώρησαν σε σαράντα αντλήσεις υδάτων, κυρίως σε περιοχές του κέντρου

και της δυτικής πλευράς της πόλης, ενώ επενέβησαν σε τέσσερις περιπτώσεις για μεταφορά ατόμων σε ασφαλή σημεία και για πέντε κοπές δέντρων.

Μέχρι και αυτή την ώρα συνεχίζονται αντλήσεις από σημεία της εσωτερικής περιφερειακής οδού, στα δυτικά της Θεσσαλονίκης, όπου η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται με δυσκολία και καθυστερήσεις.

Παρέμβαση εισαγγελέα

Ποινικές ευθύνες κατά παντός υπευθύνου για τα προβλήματα που δημιούργησε η καταιγίδα στη Θεσσαλονίκη, διερευνά η Εισαγγελία Πρωτοδικών, στο πλαίσιο προκαταρκτικής εξέτασης.

Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, Παναγιώτης Παναγιωτόπουλος, έδωσε εντολή στην εισαγγελέα ποινικής δίωξης, Αθηνά Κωνσταντινίδου, να παραγγείλει έρευνα από το Ανακριτικό Τμήμα της Πυροσβεστικής.

Το αδίκημα που θα ερευνηθεί είναι αυτό της πλημμύρας από αμέλεια, πράξη που διώκεται σε βαθμό πλημμελήματος.

Στο επίκεντρο της έρευνας θα βρεθούν τυχόν πράξεις και παραλείψεις που συνδέονται με τη συντήρηση φρεατίων και υδρορροών, ώστε να αποφευχθούν τα πλημμυρικά φαινόμενα.

Πηγή: ΑΠΕ

ΠΡΙΝ ΦΥΓΕΤΕEco-friendly Greece: Βέλτιστες Πρακτικές Βιώσιμου Τουρισμού από 21 Θέρετρα ανά τον ΚόσμοΟι δρόμοι των ναρκωτικών και η ΕλλάδαΤο ΕΔΑΔ μπλόκαρε την πρώτη πτήση από Βρετανία-Ρουάντα με αιτούντες άσυλο. Επιμένει η κυβέρνηση.
Keywords
Τυχαία Θέματα