Θεσσαλονίκη γένους Θηλυκού!

ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Αν η Θεσσαλονίκη είχε πρόσωπο θα ήταν γυναικείο. Μια όμορφη γυναίκα που ξέρει τι θέλει και αγωνίζεται 23 αιώνες να το αποκτήσει. 

Μια γυναίκα που το ένα πόδι της πατάει στη Δύση και τ’ άλλο στην Ανατολή. Που γυρνάει το βλέμμα της στο παρελθόν της και χτίζει το μέλλον της.

Η ομορφιά της καταγράφεται στα ίχνη που αφήνει ο χρόνος. Τις εμπειρίες  που απέκτησε στο πέρασμα των αυτοκρατοριών και σημάδεψαν την πολιτιστική της περιουσία.

Μακεδονική,

ελληνορωμαϊκή, βυζαντινή , σκλαβωμένη, απελευθερωμένη και πλέον σύγχρονη βαδίζοντας με στιβαρό βηματισμό στο μέλλον.

15 μνημεία UNESCO μαρτυρούν τη βυζαντινή ζωή της και γίνονται πόλος έλξης ταξιδευτών από τα πέρατα του κόσμου.

ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Περίκλειστη και προστατευμένη από τα κάστρα της, παίρνει ανάσα από τη θάλασσα «και μην τολμήσεις να τη δεις ποτέ απ’ τη στεριά…» αν θες να νοιώσεις τον βαθύ και μυστηριακό της χαρακτήρα. Από τα έγκατά της ξεπηδάει η ιστορία της.

Πολιορκήθηκε, αλώθηκε, κάηκε, και αναστηλώθηκε σε πείσμα των αιώνων που πότισαν το χώμα της. Μη τη γνωρίσεις επιφανειακά. 

Θα χάσεις τα χρώματα και τα αρώματα που έφεραν μαζί τους οι πρόσφυγες. Τα απίθωσαν στους ήχους που γέννησαν τα ρεμπέτικα. 

Τα σκόρπισαν στα μαγειριά της κερδίζοντας το χρίσμα της Πρωτεύουσας της Γαστρονομίας από την UNESCO. Από τα φοιτητικά ορθάδικα μέχρι τα πολυτελή εστιατόρια οι ουρανίσκοι διεγείρονται και ανακαλύπτουν τη γαστριμαργική ηδονή.

Όταν νυχτώνει χωρίς φεγγάρι και το σκοτάδι είναι βαθύ τα παλικάρια δεν μπορούν να κοιμηθούν.

Δραπετεύουν από το Επταπύργιο και ξεχύνονται στα στενά της Άνω Πόλης. Κατηφορίζουν τα καλντερίμια και αναζητούν τον ορίζοντα από τη μία άκρη της παραλίας ως την άλλη.

Από το μικρό έμβολο στο Καραμπουρνάκι ως τους γερανούς του Λιμανιού να καλωσορίσουν τα κρουαζιερόπλοια που «δένουν».

Περιμένουν την ανατολή να τους γνέψει ο Όλυμπος και τα παράλια της Κατερίνης.

ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Περιμένουν τη Δύση για να δώσουν ραντεβού γύρω από τις ομπρέλες του Ζογγολόπουλου και όπου τους βγάλει η νύχτα. Θέατρα, σινεμά, χώροι συναυλιακοί όπου συναντώνται όλα τα μουσικά ρεύματα και οι δημιουργούνται οι νέες τάσεις.

Η Θεσσαλονίκη κρατάει με στοργή στο στήθος της τους επισκέπτες της και μετά τους αφήνει να αποδράσουν στις κοντινές ακτές και τα γραφικά ορεινά χωριά της Χαλκιδικής. Στο απέραντο γαλάζιο της Καλογριάς  το άλσος του Αριστοτέλη τον Πύργο της Ουρανούπολης και το σπήλαιο των Πετραλώνων. Να γνωρίσουν τους πολιτιστικούς θησαυρούς της Βεργίνας, τα θρησκευτικά προσκυνήματα και τη φύση που μπορεί να προσφέρει ποικίλες εμπειρίες στους ταξιδιώτες. Τα λουτρά Πόζαρ, οι καταρράκτες της Έδεσσας, η Λίμνη Κερκίνη και χίλιοι μύριοι τόποι που χτίζουν αναμνήσεις στους επισκέπτες.

Θεσσαλονίκη πόλη γένους θηλυκού!

Πήρε το όνομά της από την αδελφή του Μέγα Αλέξανδρου.

Ζήτησε από τους θεούς να μη δει ποτέ τον θάνατο του αδερφού της και να ζει πάντα με την ελπίδα ότι αυτός βασιλεύει. Οι θεοί τη μεταμόρφωσαν σε γοργόνα κι από τότε γυρίζει στις θάλασσες και ρωτά τους ναυτικούς: «Ζει ο Βασιλιάς;»

Πριν φύγετε...Ιδανικά σνακ για ταξίδι χωρίς ναυτία, λιγούρες και δυσάρεστα συμπτώματαΤέσσερις τροφές κι ένα υγρό που δεν πρέπει να καταναλώνουμε όταν βρισκόμαστε σε ταξίδιΡώμη: Τραγικά λάθη που κάνουμε ως τουρίστες στην Αιώνια Πόλη
Keywords
Τυχαία Θέματα
Θεσσαλονίκη, Θηλυκού,thessaloniki, thilykou