Θεοδωράκης: «Οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ αγνοούν ότι ο χρόνος είναι χρήμα»

Στο αντιμεταρρυθμιστικό προφίλ του ΣΥΡΙΖΑ, την ευθύνη της κυβέρνησης για μη προώθηση των μεταρρυθμίσεων, ακόμη κι αυτών που περιέχονται στο μνημόνιο που η ίδια υπέγραψε, και τις εγκληματικές καθυστερήσεις στο Κυβερνητικό έργο αναφέρθηκε ο Σταύρος Θεοδωράκης λέγοντας: « Επί ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ καθυστερήσαμε τη συμφωνία με τους δανειστές, καθυστερήσαμε τη συμφωνία για το μεταναστευτικό, καθυστερήσαμε τις αποφάσεις για τις αποκρατικοποιήσεις, καθυστερήσαμε
τη σύγκρουση με τη διαφθορά και τη διαπλοκή αφού περιμέναμε πρώτα να φτιάξουμε τη δική μας» ενώ ανέφερε παράλληλα την καθυστέρηση στην παραχώρηση των αεροδρομίων, του ΟΛΠ, της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, του Κτηματολογίου, της πώλησης των παλαιών αεροπλάνων της Ολυμπιακής που σαπίζουν στο αεροδρόμιο καταλήγοντας στη φράση: «Η κυβέρνηση δεν έχει καμία αίσθηση του χρόνου. Ούτε σχέδιο είχαν, ούτε είχαν ποτέ προπονηθεί γι’ αυτό που διεκδικούσαν».

Ο Σταύρος Θεοδωράκης κατά την διάρκεια της ομιλίας του η οποία πραγματοποιήθηκε με αφορμή την ανοιχτή συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του Ποταμιού με τον τίτλο εργασίας «H δική μας αξιολόγηση», όπου Το Ποτάμι παρουσίασε τις προτάσεις του για την έξοδο από την κρίση, τόνισε: «Ο χρόνος είναι χρήμα. Κάποιος οικονομικός ιστορικός στο μέλλον ίσως μπορέσει να προσδιορίσει με αρκετή ακρίβεια πόσο μας κοστίζει η αθέτηση αυτής της οικονομικής αρχής από τους ΣΥΡΙΖΑΑΝΕΛ».

Τέλος, αναφερόμενος στα σενάρια συνεργασιών με άλλες πολιτικές δυνάμεις τόνισε: «Για μας τα πράγματα είναι ξεκάθαρα. Το κόμματα όλα έχουν δώσει εξετάσεις στον ελληνικό λαό. Αυτό που εμείς θέλουμε είναι μια μεγάλη κοινωνική καινούρια συμμαχία. Δε θέλουμε μια συμμαχία με παλιές δυνάμεις, με παλιές ιδέες, με παλιά πρότυπα. Θέλουμε μια μεγάλη συμμαχία με τις εφεδρείες της κοινωνίας. Βεβαίως εκεί μπορεί να προσέλθουν όλοι, πολιτικοί που έχουν δοκιμαστεί. Αλλά όχι στην πρώτη σειρά. Και βεβαίως αυτή η συμμαχία δεν μπορεί να συμπεριλαμβάνει με κανένα τρόπο τις αντιμεταρρυθμιστικές δυνάμεις της χώρας. Δεν μπορεί δηλαδή να περιλαμβάνει τον ΣΥΡΙΖΑ, τους ΑΝΕΛ. Δεν μπορεί να περιλαμβάνει την Ένωση Κεντρώων. Εμείς δεν κρυβόμαστε. Οι αντιμεταρρυθμιστές δεν είναι σύμμαχοί μας. Πρέπει και είναι ανάγκη να πούμε στους Έλληνες ότι το Ποτάμι έχει αποφασίσει. Θέλει αν είναι τολμηρό, να είναι χρήσιμο και όχι πάντα ευχάριστο. Αρκεί να είμαστε αποφασισμένοι να υπηρετήσουμε το συμφέρον των πολλών και όχι των κολλητών. Αρκεί τελικά να ξεχωρίσουμε τις μικρές ταπεινές μας επιδιώξεις από το εθνικό συμφέρον».

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα